• Halmstads webbplatser

Fjärrlån – ansök

Finns inte boken du söker på något av kommunens bibliotek eller på högskolan i Halmstad? Då kan du få hjälp att fjärrlåna boken.

Du kan göra ett fjärrlån om boken du söker saknas på något av biblioteken i kommunen. För att beställa ett fjärrlån behöver du ett bibliotekskort.

Läs först om hur fjärrlån fungerar, om omlån och avgifter:

Så gör du

Sök först i bibliotekskatalogen Nova, så att det du söker inte finns på biblioteken redan. Finns titeln där kan du reservera den.

Om det inte finns på biblioteken, söker du i högskolebibliotekets katalog. Finns materialet där kan du låna där om du är 18 år eller äldre.

Om materialet inte heller finns på högskolebiblioteket, gör en ansökan om fjärrlån via bibliotekskatalogen Nova. Du behöver logga in på Mina sidor för att ansöka.

Beställ fjärrlån

Fyll i så mycket information du kan om det du vill låna. Ju fler detaljer du lämnar desto lättare kan biblioteken hitta rätt. Hämta gärna detaljerna från den nationella bibliotekskatalogen Libris.

Välj var du vill hämta fjärrlånet. Du kan hämta på något av biblioteken eller bokbussen.

När fjärrlånet kommit får du ett meddelande med e-post eller brev. Om titeln är tillgänglig, brukar det ta 5–10 dagar. Under semesterperioder som sommaren kan det ta längre tid.

I meddelandet står sista datumet du kan hämta ditt fjärrlån. Om du inte hämtar i tid kan fjärrlånet ha skickats tillbaka.

Lämna tillbaka fjärrlånet på något av biblioteken eller bokbussen, innan lånetiden är slut.