• Halmstads webbplatser

Inköpsförslag och fjärrlån

Hittar du inte titeln du söker i bibliotekskatalogen Nova? Här kan du lämna inköpsförslag på exempelvis böcker, ljudböcker, och tv-spel. I vissa fall kan du även låna böcker och artiklar från andra bibliotek, så kallat fjärrlån.

Inköpsförslag

Här kan du ge ett förslag på en bok, tidskrift eller tv-spel som du inte hittar när du söker i bibliotekskatalogen Nova Länk till annan webbplats. och tycker att biblioteken ska köpa in.

Lämna ett inköpsförslag

Fjärrlån från annat bibliotek

Du kan fjärrlåna visst tryckt material som inte finns på något av biblioteken i kommunen eller på högskolans bibliotek Länk till annan webbplats.. Det kan vara böcker och kopior av artiklar ur tidningar och tidskrifter.

Digitala medier går inte att fjärrlåna, som e-böcker, ljudböcker, spel och film. Du kan inte heller fjärrlåna böcker som biblioteken i Halmstad har valt bort av kvalitetsskäl.

Det är biblioteket som lånar ut titeln som bestämmer lånetid, om du kan låna hem boken och om det är möjligt med omlån. Lånetiden för ett fjärrlån kan därför vara kortare än den normala lånetiden på biblioteken i Halmstad.

För att beställa ett fjärrlån behöver du ett bibliotekskort.

Så gör du

  1. Sök först i bibliotekskatalogen Nova så att det du söker inte finns på biblioteken redan. Finns titeln där kan du reservera den.
    Sök och låna på biblioteken
  2. Om det inte finns på biblioteken, sök i högskolebibliotekets katalog Länk till annan webbplats.. Finns materialet där kan du låna där om du är 18 år eller äldre.
  3. Om materialet inte heller finns på högskolebiblioteket, kan du ansöka om ett fjärrlån:
Ansök om fjärrlån

Låna om ett fjärrlån

Behöver du förlänga ditt fjärrlån? E-posta fjarrlan@halmstad.se innan lånetiden går ut. Biblioteken tar då kontakt med det bibliotek som boken lånats in från. I väntan på besked behåller du boken.

Du kan alltså inte låna om på "Mina sidor" som du gör med vanliga lån.

Avgifter för fjärrlån

Ett fjärrlån inom Sverige kostar ingenting. Du kan behöva betala en avgift för fjärrlån utanför Sverige eller om du vill beställa en kopia av en artikel. Du blir kontaktad och får godkänna kostnaden innan vi beställer fjärrlånet.

Avgifter för fjärrlån

Typ av fjärrlån

Pris med moms

Lån från bibliotek i Sverige och Norden*

0 kronor

Lån från bibliotek utanför Norden*

Från 200 kronor per bok

Kopia av artikel

Från 80 kronor per artikel

*Danmark, Finland, Norge, Island, Grönland, Färöarna och Åland