• Halmstads webbplatser

Meröppet

På ett meröppet bibliotek kan du som fyllt 18 år använda biblioteket på obemannade tider. Det betyder att du har fler möjligheter att hitta tider som passar just dig att använda biblioteket.

Detta kan du göra under meröppet

Öppettider

Meröppet är normalt från klockan 07.00 till 22.00 alla dagar, obemannat utanför ordinarie öppettider. Vid särskilda händelser som evenemang eller underhåll kan tiden ändras. Se aktuella öppettider för respektive bibliotek:

Registrera dig som meröppetanvändare

För att komma in när biblioteket är obemannat behöver du först registrera dig som meröppetanvändare. Det kan du göra på de meröppna biblioteken under deras vanliga, bemannade öppettider, och på Stadsbiblioteket.

Välj gärna att registrera dig på det bibliotek du kommer att besöka under meröppet så kan personalen visa dig hur meröppet fungerar i just den lokalen.

Ta med ditt bibliotekskort och en giltig fotolegitimation. Du måste ha fyllt 18 år och behöver skriva på ett särskilt avtal för meröppet.

Så fungerar det

  • Lås upp entrédörren med ditt bibliotekskort och din pinkod.
  • Belysningen tänds när du rör dig i lokalen.
  • Lämna biblioteket före stängningsdags. Högtalarsystemet varnar när det är 15 och 5 minuter tills larmet går på. När larmet slås på hörs en signal.

Regler

  • Du får inte släppa in obehöriga personer när du besöker ett meröppet bibliotek.
  • Du får inte låna ut ditt bibliotekskort så att någon annan använder det för att komma in på ett meröppet bibliotek.
  • Biblioteket har rätt att spärra ditt kort från meröppet om du inte följer reglerna.

Om du behöver personlig service är du välkommen under bibliotekens bemannade öppettider.

Instruktionsfilm

Bild från instruktionsfilmen om meröppet. En glad bibliotekarie sitter framför bokhyllor redo att berätta om hur det funkar.