• Halmstads webbplatser

Skaffa och spärra bibliotekskort

För att låna på biblioteken i Halmstad behöver du ett bibliotekskort, även kallat lånekort. Bibliotekskortet gäller på alla kommunens bibliotek och är gratis.

Med bibliotekskort på biblioteken i Halmstad kan du låna, hyra, strömma, ladda ner och reservera media. Du kan låna datorer, använda trådlöst nätverk och söka i våra databaser både hemifrån och i biblioteket.

Ditt bibliotekskort gäller på alla folkbibliotek i Halmstads kommun.

Skaffa bibliotekskort

Att skaffa bibliotekskort är gratis, men om kortet tappats bort eller blivit förstört kostar det 20 kronor att skaffa ett nytt.

Barn som fyllt 5 år kan få eget bibliotekskort.

Bibliotekskort kan du i de flesta fall ansöka om digitalt via bibliotekskatalogen Nova men du behöver besöka biblioteket för att underteckna och aktivera det.

Ansök om bibliotekskort

Bibliotekskort för talbokslåntagare, elevkort, förskolekort och lärarkort måste du ansöka om på plats något av våra bibliotek.

Spärra förlorat bibliotekskort

Bibliotekskortet är en personlig värdehandling. Om du förlorar det måste du spärra det direkt. Du kan spärra ditt bibliotekskort genom att:

Uppdatera dina uppgifter

Det är viktigt att biblioteken har rätt kontaktuppgifter till dig så att vi kan meddela dig om du till exempel har reserverade titlar att hämta eller om dina lån är försenade.

Du måste själv se till att det är rätt kontaktuppgifter på ditt bibliotekskort. Du kan uppdatera dina uppgifter genom något av följande:

  • Besök något av biblioteken och prata med personalen. Ta med giltig fotolegitimation.
  • Logga in på Mina sidor. Gå in under fliken "Mina uppgifter" och öppna "Mina kontaktuppgifter". Klicka på "Ändra" för de uppgifter du vill ändra och spara när du ändrat.
Logga in på Mina sidor

Ändra pin-kod

Du kan ändra PIN-kod genom något av följande:

Logga in på Mina sidor

Återställ glömd pin-kod

Om du glömt din pin-kod kan du ändra den i Nova. Då skickas en ny automatiskt genererad kod till dig på den e-postadress du registrerat på ditt bibliotekskort. Det kan ta upp till 15 minuter innan e-posten kommer.

Om du inte får e-posten kan du behöva besöka något av biblioteken och prata med personalen. Ta med giltig fotolegitimation.

Återställ pin-kod