• Halmstads webbplatser

Historien om Halmstad

Häng med oss när vi följer SVT:s satsning "Historien om Sverige" och riktar strålkastaren mot Halmstads historia. Utforska vårt lokala och nationella arv genom olika evenemang på biblioteken.

Om Historien om Sverige

Hösten 2023 startade SVT:s största historiesatsning någonsin – "Historien om Sverige", en familjesatsning för alla åldrar. Serien sträcker sig över tio avsnitt och berättar om vår gemensamma historia, från istiden fram till idag. Historiker, arkeologer och andra experter medverkar i serien för att få berättelsen och alla detaljer på plats.

Dokumentärserien är SVT:s största historiesatsning någonsin och har som ambition är att väcka intresse och nyfikenhet för Sveriges historia.

Historien om Halmstad

I samband med programserien bjuds bibliotek och museum i Sverige in till att skapa egna evenemang med fokus på historia. Tillsammans samverkar museer, bibliotek och andra kulturinstitutioner över hela landet.

På Biblioteken i Halmstad kan du fördjupa dig i vår lokala och nationella historia genom olika program, utställningar och boktips! Här nedan hittar du alla våra evenemang som inspirerats av Historien om Halmstad.

Aktiviteter

Filtrera

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Se alla evenemang av biblioteken i Halmstad