Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads eldsjälar

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets ideella krafter. En gång om året hyllas alla kommunens eldsjälar med en Eldsjälsgala på Halmstads Teater.

Eldsjälsgalan

För tionde året i rad bjuder Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans lyfter fram och hyllar de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv under året som har gått. Men denna gång blir det inte riktigt som tidigare. Vi kommer fortfarande att bjuda på förstklassig underhållning och en högtidlig prisutdelning där årets eldsjälar inom kategorierna idrott, kultur, övrigt föreningsliv, årets stjärnskott samt årets förening delas ut, men i stället för att vara på plats på Halmstads Teater kommer du att kunna ta del av galan hemifrån via vår webbsändning. Årets eldsjälsgala kommer att hållas onsdagen den 17 februari 2021 med start klockan 19.00 och sänds från Halmstads Teater.

Nominera din eldsjäl senast 24 januari

Till årets eldsjäl kan du nominera någon som gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter med föreningens bästa för ögonen. Du kan nominera eldsjälar från din egen eller andra föreningar i Halmstad till följande kategorier:

 • Årets eldsjäl inom idrott
 • Årets eldsjäl inom kultur
 • Årets eldsjäl inom övrig förening
 • Årets stjärnskott
 • Årets förening

Nominera din kandidat via webbformuläret nedan senast den 24 januari 2021. Obs, kandidaten måste tillhöra en förening och du kan endast nominera en kandidat i en kategori i taget. Juryn kontaktar vinnarna ett par dagar innan Eldsjälsgalan äger rum.

Tänk på att uppgifterna du lämnar i detta formulär är offentliga och kan begäras ut vid förfrågan.


Nomineringen tillhör kategori: * (obligatorisk)
Nomineringen tillhör kategori:Beskrivning av kategorierna

 • Årets eldsjäl inom idrott


  Till årets eldsjäl inom idrott kan du nominera en person inom föreningskategorin idrott. Vid urvalet läggs särskild vikt vid sådant oegennyttigt arbete som syftar till att stärka föreningslivet och underlätta för andra att delta i föreningens arbete, eller att utöva den verksamhet som föreningen ägnar sig åt.
 • Årets eldsjäl inom kultur


  Till årets eldsjäl inom kultur kan du nominera en person inom föreningskategorin kultur. Vid urvalet läggs särskild vikt vid sådant oegennyttigt arbete som syftar till att stärka föreningslivet och underlätta för andra att delta i föreningens arbete, eller att utöva den verksamhet som föreningen ägnar sig åt.
 • Årets eldsjäl inom övrig förening


  Till årets eldsjäl inom övrig förening kan du nominera en person i föreningskategorin övrig förening. Vid urvalet läggs särskild vikt vid sådant oegennyttigt arbete som syftar till att stärka föreningslivet och underlätta för andra att delta i föreningens arbete, eller att utöva den verksamhet som föreningen ägnar sig åt.
 • Årets stjärnskott


  Till årets stjärnskott kan du nominera en ny medlem eller en ung kraft inom föreningen som har utmärkt sig, visat stort engagemang, kanske genom en särskilt bra insats, ett extra gott arbete, en ny idé eller utvecklande av föreningen. Utmärkelsens syfte är att lyfta fram det nyfunna engagemanget. Vid urvalet läggs särskild vikt vid insatser som tillför nya arbetsformer eller på andra sätt gör verklighet av nya impulser till föreningen.
 • Årets förening


  Till årets förening kan du nominera en förening som du tycker har gjort ett exceptionellt arbete utöver det vanliga under året som har gått. Vid urvalet läggs särskild vikt vid att föreningen under det senaste året kraftigt utvecklat sin verksamhet. Det kan handla om att möjliggöra för fler att delta i verksamheten men det kan även handla om att föreningen gjort betydande avtryck i samhällslivet.

Kriterier för urval av pristagare

Utdelning av priserna syftar till att hylla och lyfta fram föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl fritid som sin själ i det ideella arbetet. Inget pris delas ut postumt. Juryn har också att över tid ta hänsyn till pristagarens genus, verksamhetsgenre och geografiska placering så inte detsamma premieras år efter år.

Tidigare års vinnare på Eldsjälsgalan

Här är tidigare års vinnare.

Vad är en eldsjäl?

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbetar ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar under året som gått med en festlig kväll på Halmstad Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel med välkomstdrink, mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Arrangörer för Halmstads eldsjälar är Destination Halmstad, Halmstads kommun, Hallands Bildningsförbund samt Hallands Idrottsförbund i samarbete med Hallandsposten.