Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Halmstads eldsjälar

Halmstads eldsjälar är ett initiativ för att hylla föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något som de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl sin fritid som sin själ i arbetet.

Eldsjälsgalan

För sjätte året i rad bjuder Halmstads kommun in till en galakväll där vi tillsammans hyllar och lyfter fram de ideella krafterna inom kommunens föreningsliv under året som har gått. 2016 års gala går av stapeln onsdagen den 15 februari 2017 i stora salongen på Halmstad Teater. Vi bjuder på underhållning, mingelmat samt en högtidlig prisutdelning där vi presenterar årets eldsjäl inom kategorierna idrott, kultur och ”övrigt”, årets stjärnskott samt årets förening.

Kvällens program

  • Kl. 18.00-19.00 - Insläpp, fördrink och servering av mingelmat i Halmstads Teaters foajé.
  • Kl. 19.00-20.30 - Eldsjälsgala

Biljetter

Alla som är medlemmar i en förening som har sitt säte i Halmstad inbjudes till galan för Halmstads eldsjälar och kan kostnadsfritt hämta ut biljett på Turistbyrån vid Lilla torg i Halmstad. Till icke föreningsmedlemmar säljs biljetter för 100 kr/st.

Nominera din eldsjäl

Till årets eldsjäl kan du nominera någon som ofta gör det där lilla extra, som oförtrutet arbetar vidare med ideella krafter med föreningens bästa för ögonen. Du kan nominera kandidater från din egen eller andra föreningar i Halmstad till följande kategorier:

  • Årets eldsjäl inom någon av kategorierna idrott, kultur eller ”övrig förening”.
  • Årets stjärnskott
  • Årets förening

Årets stjänskott är en kategori där du kan nominera en ny eller ung kraft inom föreningen som har utmärkt sig, kanske genom en särskilt bra insats, ett extra gott arbete, en ny idé eller utvecklande av föreningen.

Till årets förening kan du nominera en förening som du tycker har gjort ett exceptionellt arbete utöver det vanliga under året som gått.

Nominera senast den 31 januari

Nomineringen till årets eldsjälar är nu stängd.

Alla handlingar som skickas in är offentliga handlingar och kan ges ut vid förfrågningar.

Kriterier för urval av pristagare


Generellt syfte

Utdelning av priserna syftar till att hylla och lyfta fram föreningslivets eldsjälar som arbetar ideellt för något de brinner för, inte sällan i bakgrunden, och som lägger ner såväl fritid som sin själ i det ideella arbetet. Inget pris delas ut postumt.

Juryn har också att över tid ta hänsyn till pristagarens genus, verksamhetsgenre och geografiska placering så inte detsamma premieras år efter år.

Årets eldsjäl inom "idrott", "kultur" respektive "övrig förening"
Pris delas ut till en person inom tre respektive föreningskategorier. Vid urvalet läggs särskild vikt vid sådant oegennyttigt arbete som syftar till att stärka föreningslivet och underlätta för andra att delta i föreningens arbete, eller att utöva den verksamhet som föreningen ägnar sig åt.

Årets stjärnskott
Prisets syfte är att lyfta fram det nyfunna engagemanget. Vid urvalet läggs särskild vikt vid insatser som tillför nya arbetsformer eller på andra sätt gör verklighet av nya impulser till föreningen. Definitionen av nyfunnet är inte exakt. Det handlar om en bedömning där det kan handla om en ny medlem men även en person som varit medlem länge men som nyligen (de senaste året/åren) manifesterat ett stort engagemang.

Årets förening
Vid urvalet läggs särskild vikt vid en förening som det senaste året kraftigt utvecklat sin verksamhet. Det kan handla om att möjliggöra för fler att delta i verksamheten men det kan även handla om att föreningen gjort betydande avtryck i samhällslivet.

Vad är Eldsjälsgalan?

Galakvällen för Halmstads eldsjälar hölls för första gången i januari 2012. Därefter har det blivit en återkommande tradition att i början av det nya året bjuda in kommunens föreningsliv för att hylla alla eldsjälar under året som gått med en festlig kväll på Halmstad Teater. Galagästerna brukar bjudas på mingel med välkomstdrink, mingelmat samt uppträde i form av artister och musikunderhållning. 

Under kvällen visar Halmstad sin uppskattning och stolthet över de tusentals ideella krafter som utgör grunden för vårt framgångsrika föreningsliv. Det är tack vare dessa frivilliga krafter som Halmstad har det rika och unika föreningsliv som vi har - och det ska vi vara tacksamma för!

Vad är en eldsjäl?

"En eldsjäl är någon som brinner för något. Eldsjälen arbeter ofta ideellt för en förening, vilket är ett arbete som de anser så viktigt att de lägger ned såväl sin fritid som sin själ i det. Eldsjälarna arbetar oftast bakom kulisserna och de får alltför sällan det erkännande som de är värda."

Arrangörer

Arrangörer för Halmstads eldsjälar är Destination Halmstad, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen, hemvårdsförvaltningen och socialförvaltningen i Halmstads kommun, Hallands Bildningsförbund samt Hallands Idrottsförbund i samarbete med Hallandsposten.