• Halmstads webbplatser

Aktiv sommar – läger för unga

Nu är planeringen för Aktiv sommar 2024 igång, mer infomation kommer i april och då öppnas även möjligheten att anmäla sig till aktiviteterna. Aktiv sommar riktar sig till dig som är 10–19 år och bor i Halmstads kommun. Det finns olika läger under sommarlovsveckorna 25–32 och de är helt avgiftsfria.

Lägren har olika inriktningar och anordnas på flera platser runt om i kommunen. Ledarna är från Halmstads kommun, från olika föreningar eller är kulturaktörer.

Har du frågor om tillgänglighet på lägren eller om ditt barns särskilda behov, kontakta kommunen.

Friluftsläger på gården Ön

Våra friluftsläger är härliga läger i en annorlunda miljö på gården Ön. Här får du träffa nya kompisar och hitta på roliga aktiviteter med allt från kanotpaddling och bad till olika typer av aktiviteter.

Lägret leds av personal från Halmstads kommun och personer från olika föreningar. Varje dag serveras mat. Det går bussar, tur och retur, varje dag mellan Halmstad Arena och gården Ön.

Temaläger

Våra temaläger är på dagtid, oftast måndag–fredag, med speciella inriktningar. De olika lägren riktar sig till barn och unga i olika åldrar och har olika antal platser, anpassat efter typ av läger. På plats finns kunniga ledare inom respektive lägers inriktning och personal från Halmstads kommun. Varje dag serveras lättare lunch.