• Halmstads webbplatser

Träffas, skapa och upplev på Nolltrefem

Nolltrefem erbjuder massor av möjligheter för dig som antingen vill skapa själv, delta i aktiviteter eller uppleva kultur och aktiviteter.

Öppettider

Vecka 21

 • måndag 20 maj
  Stängt
 • tisdag 21 maj
  15.00–21.00
 • onsdag 22 maj
  15.00–21.00
 • torsdag 23 maj
  15.00–21.00
 • fredag 24 maj
  15.00–21.00
 • lördag 25 maj
  Stängt
 • söndag 26 maj
  Stängt

Boka lokal

Du kan både boka eller hyra Nolltrefems lokaler för att själv skapa innehåll och aktiviteter. Här finns bland annat replokaler, danssalar, scener, mediastudior, skapandeverkstad, projektrum och möteslokaler. Här kan du läsa mer om lokalerna:

Det här kan du göra i lokalerna

Skapandeverkstad – Underlandet

På Nolltrefem sjuder kreativiteten – om du gillar till exempel manga, cosplay och grafitti har du tur! Uppe på andra våningen ligger rummet Underlandet som är perfekt för dina intressen inom bild, konst och form.

Underlandet är döpt efter Alice i Underlandet och speglar att nästan vad som helst kan hända där uppe. Här finns både symaskiner, smyckestillverkning, olje- och akrylfärger och mycket mer.

Dans och drama

På Nolltrefem finns det tre dans- och dramasalar med plats för 20 till 70 deltagare. Dessa salar kan du boka gratis om du är 12–25 år.

29 april varje år firas Dansens dag på Nolltrefem. Firandet brukar innehålla olika dansframträdanden, dansworkshops och inspiration för dig som är ung dansare i Halmstad. Du kan delta genom att uppträda eller vara med som arrangör.

Mediastudior för foto och film

Nolltrefem har förstås ett medielabb som fungerar som en extra resurs till dig som behöver tillgång till teknik för att kunna genomföra dina projekt! Du kan även lära dig mer om hur en foto- och filmstudio samt foto- och filmredigering fungerar.

Tillång till lokalerna är helt gratis och bygger mycket på eget ansvarstagande. Film och fotostudion är endast bokningsbar för dig som är mellan 12–25 år.

Foto

Är du intresserad av fotografering eller vill du lära dig att ta bra fotografier? I medielabbet finns en fotostudio med olika fonder, systemkamera, blixtar och en hel del annat!

Som artist eller band kan du göra snygga pr-fotografier. Kanske vill du göra en egen utställning? I medielabbet har du alla möjligheter. Och självklart kan du fixa till bilderna efteråt.

Film

Medielabbet har en filmkamera med tillhörande utrustning. I foto- och filmstudion finns en greenscreen som du kan utnyttja för att göra olika effekter. Har du planer på att göra en kortfilm eller dokumentär? Kontakta Nolltrefem för att anmäla ditt intresse.

Uppträd och stå på scen

Nolltrefems stora scen är till för dig! Här ordnas ofta musikarrangemang och och ditt band är suget på att spela live finns det många tillfällen att göra detta.

Arrangera event på Nolltrefem

Vill du arrangera något på Nolltrefem? Här finns lokaler i många olika storlekar och för de flesta behov. Är du intresserad, e-posta nolltrefem@halmstad.se och berätta vad du vill göra.

Behöver du coachning, utrustning eller ekonomiska ersättningar för att genomföra ett event kan du som är 12–25 år söka arrangemangsstöd genom idépengen. Om du vill hjälpa till vid ett event, kan du gå med i en arrangörsgrupp. Du som spelar i ett band kan få hjälp med spelningar av Kulturkrock.

Aktiviteter på Nolltrefem

Följ Nolltrefem i sociala medier för att se vad som händer i huset:

Om du vill ha med din egen aktivitet i listan nedan, lägg till den i Destination Halmstads evenemangskalender Länk till annan webbplats. och ange Nolltrefem som plats.

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Nolltrefemhuset ägs av Ljungbergska stiftelsen som hyr ut det till Halmstads kommun. Ansvarig för verksamheten är kulturnämnden.