Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Budget- och skuldrådgivning

Budget- och skuldrådgivning vänder sig till dig som behöver hjälp med dina ekonomiska problem. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Budgetrådgivning

Genom budgetrådgivning kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en hushållsbudget. Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något.

Gör en egen budgetkalkyllänk till annan webbplats (Hallå Konsuments webbplats)

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.  

Skuldsanering

Om du har en besvärlig skuldsituation kan du eventuellt bli beviljad skuldsanering. Det är kronofogden som beslutar om skuldsanering och vi kan hjälpa dig att göra ansökan samt vara ett stöd under skuldsaneringstiden. Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en fastställd betalplan. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri.

Läs mer om skuldsanering och kriterier för att få skuldsaneringlänk till annan webbplats (Kronofogdens webbplats)

Öppettider

Vi tar just nu endast emot bokade besök. Om du önskar boka en tid för rådgivning kontakta vårt kontaktcenter Halmstad direkt på telefon 035-13 70 00 eller mejla direkt@halmstad.se.