Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Budget- och skuldrådgivning

Budget- och skuldrådgivning vänder sig till dig som behöver hjälp med dina ekonomiska problem och är bosatt i Halmstads kommun. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Med anledning av coronaviruset erbjuder vi inte fysiska besök just nu. Vi hjälper dig via telefon eller mejl istället.

Budgetrådgivning

Genom budgetrådgivning kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en hushållsbudget. Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något.

Gör en egen budgetkalkyllänk till annan webbplats (Hallå Konsuments webbplats)

Koll på pengarna - en digital kurs

Välkommen att anmäla dig till våra kostnadsfria digitala ekonomikurser "Koll på pengarna" och "Koll på pengarna och skulderna". Syftet med kurserna är att hjälpa dig att ta kontroll över din ekonomi.

Kurserna passar för alla men kanske extra bra för dig som känner att din ekonomi är i obalans och vill göra en förändring.

”Koll på pengarna” har sex kursavsnitt och ”Koll på pengarna och skulderna” har även två avsnitt om skulder och har således åtta kursavsnitt. Kursavsnitten kommer till din e-post en gång/vecka.

Du gör din anmälan via länkarna:

Anmäl dig till kursen "Koll på pengarna"länk till annan webbplats

Anmäl dig till kursen "Koll på pengarna och skulderna"länk till annan webbplats

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.  

Skuldsanering

Om du har en besvärlig skuldsituation kan du eventuellt bli beviljad skuldsanering. Det är Kronofogden som beslutar om skuldsanering och vi kan hjälpa dig att göra ansökan samt vara ett stöd under skuldsaneringstiden. Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en fastställd betalplan. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri.

Läs mer om skuldsanering och kriterier för att få skuldsaneringlänk till annan webbplats (Kronofogdens webbplats)

Öppettider

Vi tar just nu endast emot bokade besök. Om du önskar boka en tid för rådgivning kontakta vårt kontaktcenter Halmstad direkt på telefon 035-13 70 00 eller skicka e-post till direkt@halmstad.se.