• Halmstads webbplatser

Budget- och skuldrådgivning

Om du har ekonomiska problem kan du få råd av kommunen. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Ingen drop-in under sommaren

Drop-in hos budget- och skuldrådgivningen har stängt för sommaren vecka 26–33.

Sista tillfället: Tisdag 18 juni
Välkommen åter: Tisdag 20 augusti

Vill du träffa en budget- och skuldrådgivare under den här perioden behöver du boka en tid för besök.

Budgetrådgivning

Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi. Hos budget- och skuldrådgivningen kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en budget. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något.

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.

Skuldsanering

Om du är svårt skuldsatt finns det möjlighet att bli beviljad skuldsanering av Kronofogden. Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en fastställd betalplan. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri.

Budget- och skuldrådgivningen kan hjälpa dig med förberedelserna inför ansökan om skuldsanering och vara ett stöd under skuldsaneringstiden.

Aktiviteter och föreläsningar

Vi kunde inte hitta några evenemang med den nuvarande filtreringen.

Digitala ekonomikurser

Välkommen att anmäla dig till våra digitala kostnadsfria ekonomikurser.

  • ”Koll på pengarna” (6 avsnitt) och ”Koll på pengarna och skulderna” (8 avsnitt) hjälper dig att ta kontroll över din vardagsekonomi. Kurserna passar för alla, men kanske extra bra för dig som känner att din ekonomi är i obalans och vill göra en förändring.
  • ”Parekonomi” (3 avsnitt) vänder sig till er som lever tillsammans eller ska flytta ihop. Kursen handlar om vad som är viktigt att tänka på när ni ska planera er ekonomi.
  • ”Ekonomi vid separation / skilsmässa” (4 avsnitt) är till för dig som ska eller håller på att separera eller skilja dig. Kursen ger dig stöd under processen och råd om hur du kan planera inför din ekonomi som ensamstående.

Du får ett nytt avsnitt till din e-post varje vecka med information och uppgifter. Kurserna ska inte redovisas på något sätt utan det här gör du för din egen skull och i din egen takt.

Anmäl dig till en digital kurs

Guide – få koll på din ekonomi

Är du orolig för din ekonomi? Här får du tips om vad du kan göra själv och vart du kan vända dig för att få hjälp.

Kontakt

Besöksadress:
Torsgatan 1 i Halmstad
Ingång A, skyltat "Konsument Halmstad"

Är det första gången du söker stöd av budget- och skuldrådgivningen, kan du antingen:

Boka en telefontid

Sociala medier

Följ Konsument Halmstad på Facebook Länk till annan webbplats. för att få information och tips från budget- och skuldrådgivningen, energi- och klimatrådgivningen samt konsumentrådgivningen.

Karta