Budget- och skuldrådgivning

Om du har ekonomiska problem kan du få råd av kommunen. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Budgetrådgivning

Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi. Hos budget- och skuldrådgivningen kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en budget. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något.

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.

Skuldsanering

Om du är svårt skuldsatt finns det möjlighet att bli beviljad skuldsanering av Kronofogden. Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en fastställd betalplan. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri.

Budget- och skuldrådgivningen kan hjälpa dig att göra ansökan om skuldsanering och vara ett stöd under skuldsaneringstiden.

Digitala ekonomikurser

Välkommen att anmäla dig till våra digitala kostnadsfria ekonomikurser.

  • ”Koll på pengarna” (6 avsnitt) och ”Koll på pengarna och skulderna” (8 avsnitt) hjälper dig att ta kontroll över din vardagsekonomi. Kurserna passar för alla, men kanske extra bra för dig som känner att din ekonomi är i obalans och vill göra en förändring.
  • ”Parekonomi” (3 avsnitt) vänder sig till er som lever tillsammans eller ska flytta ihop. Kursen handlar om vad som är viktigt att tänka på när ni ska planera er ekonomi.
  • ”Ekonomi vid separation / skilsmässa” (4 avsnitt) är till för dig som ska eller håller på att separera eller skilja dig. Kursen ger dig stöd under processen och råd om hur du kan planera inför din ekonomi som ensamstående.

Du får ett nytt avsnitt till din e-post varje vecka med information och uppgifter. Kurserna ska inte redovisas på något sätt utan det här gör du för din egen skull och i din egen takt.

Anmäl dig till en digital kurs

Kontakt

Du når budget- och skuldrådgivningen via kommunens kundcenter, Halmstad direkt:

Är det första gången du söker stöd av budget- och skuldrådgivningen och bara är nåbar vissa tider? Då kan du boka en telefontid för att bli uppringd:

Boka en telefontid

Besöksadressen är Rådhuset vid Stora torg i Halmstad.

Sociala medier

Följ Konsument Halmstad på Facebook Länk till annan webbplats. för att få information och tips från budget- och skuldrådgivningen, energi- och klimatrådgivningen samt konsumentrådgivningen.

Karta