Budget- och skuldrådgivning

Om du har ekonomiska problem kan du få råd av kommunen. Rådgivningen är gratis och personalen har tystnadsplikt.

Budgetrådgivning

Att ha en budget i balans är en viktig grundsten i din ekonomi. Hos budget- och skuldrådgivningen kan du få praktiska råd om din vardagsekonomi och hjälp att upprätta en budget. Genom budgeten kan du planera och prioritera och du ser om du behöver förändra något.

Koll på pengarna – en digital kurs

Välkommen att anmäla dig till de kostnadsfria digitala ekonomikurserna "Koll på pengarna" (6 avsnitt) och "Koll på pengarna och skulderna" (8 avsnitt). Syftet med kurserna är att hjälpa dig att ta kontroll över din ekonomi.

Kurserna passar för alla, men kanske extra bra för dig som känner att din ekonomi är i obalans och vill göra en förändring. Du får ett nytt avsnitt till din e-post varje vecka.

Anmäl dig till "Koll på pengarna"
Anmäl dig till "Koll på pengarna och skulderna"

Skuldrådgivning

Genom skuldrådgivning kan du få hjälp att kartlägga dina skulder. Tillsammans undersöker vi vilka möjligheter det finns att nå en långsiktig lösning på din skuldsituation.

Skuldsanering

Om du är svårt skuldsatt finns det möjlighet att bli beviljad skuldsanering av Kronofogden. Skuldsanering innebär att du under 5 år lever på existensminimum och betalar enligt en fastställd betalplan. När skuldsaneringen är genomförd är du skuldfri.

Budget- och skuldrådgivningen kan hjälpa dig att göra ansökan om skuldsanering, och kan vara ett stöd under skuldsaneringstiden.

Kontakt

Är det första gången du söker stöd av budget- och skuldrådgivningen? Då kan du boka en telefontid för att bli uppringd:

Boka en telefontid

Du kan även kontakta kommunens kundcenter, Halmstad direkt:

Besöksadressen är Rådhuset vid Stora torg i Halmstad.

Följ Konsument Halmstad på Facebooklänk till annan webbplats för att få information och tips om föreläsningar inom budget- och skuldrådgivning, energi- och klimatrådgivning samt konsumentrådgivning.