• Halmstads webbplatser

Logistik och infrastuktur

Halmstad har ett perfekt logistiskt läge på västkusten mellan Oslo och Köpenhamn, i en av Sveriges snabbast växande regioner. Ett transport- och logistiknav på västkusten med E6 och flera riksvägar i närhet, effektiva järnvägstransporter och en framträdande hamnverksamhet som ger våra företagare närhet till sin marknad.

Transportleder och goda kommunikationer

Motorvägen E6/E20 löper som en pulsåder rakt genom kommunen och är den stora kommunikationsleden genom Öresundsområdet i söder, via Göteborg och vidare till Oslo i norr. Österut färdas du på riksväg 25 vidare mot Ljungby, Växjö och Kalmar och på riksväg 26 till Jönköping och Stockholm.

Järnväg

Om du ska färdas själv har du som företagare tillgång till effektiva järnvägstransporter med dagliga avgångar till Småland, Mälardalen och Norrland. Tunneln genom Hallandsås länkar samman näringsliv och arbetsmarknad i nordvästra Skåne och södra Halland. Dubbelspåret genom Halland tar dig snabbt till Göteborg, Malmö eller Köpenhamn.

Pågatåget körs från Helsingborg och stannar vid Kattarp, Ödåkra, Ängelholm, Båstad, Laholm och Halmstad. På Skånetrafikens webbplats Länk till annan webbplats. hittar du mer information. Från Halmstad kan du även ta Krösatågen som tar dig till Nässjö via ett antal Småländska orter. Mer information om Krösatågen hittar du på Hallandstrafikens webbplats Länk till annan webbplats..

Sjöfart

Hallands Hamnar AB Länk till annan webbplats. består av hamnarna i Halmstad och Varberg. Halmstads hamn är en av landets tio största och modernaste hamnar. Den tar emot oceangående fartyg och är ett av kommunens viktigaste etableringsområden med hamn, terminal och transporttjänster.

Halmstads hamn är en fullservicehamn med bred erfarenhet och kapacitet inom segmenten container, roro (roll on, roll of), bulk, flytande bulk, biobränsle, bilar, recycling, skogsprodukter och stål.

Stena Line Länk till annan webbplats. har en färjelinje mellan Halmstad och Grenå för såväl passagerartrafik som för godstrafik.

Flygtrafik

Halmstad City Airport Länk till annan webbplats. ligger bara 3 kilometer från stadskärnan och erbjuder såväl dagliga förbindelser med Bromma som utrikes charterflyg. Med goda flygmöjligheter för både affärsresenärer och privatpersoner tillsammans med räddningsflyg och försvarsmaktens flyg är Halmstad City Airport viktig för regionens utveckling.

Halmstad City Airport ligger i framkant bland Sveriges 44 flygplatser när det gäller arbete inom hållbarhet och miljö i den egna verksamheten. Flygplatsen är nu i processen att miljöcertifiera sig via ACA-Airport Carbon Accrediation.

Lokal trafik

Halmstad erbjuder goda kommunikationer med tillgång till gång- och cykelvägar. Stadstrafiken och regionbusstrafiken sköts av Hallandstrafiken Länk till annan webbplats.. Här finns också fjärrbussar till resmål i Sverige och utomlands. För mer information se Flixbus webbplats Länk till annan webbplats..