• Halmstads webbplatser

Om skolan

Vallåsskolan ligger cirka fyra kilometer öster om centrala Halmstad. Skolan består av tre byggnader, två för skolår F–3 och en för skolår 4–9 och cirka 700 elever går på skolan.

I skolår 6 börjar elever från Brearedsskolan sin undervisning på Vallåsskolan en dag i veckan och från och med skolår 7 tillhör eleverna Vallåsskolan.

Fritidshem

Skolans har fyra avdelningar.

Information till vårdnadshavare

Löpande information om vad som händer på skolan och om ditt barns lärande får du via lärportalen Unikum.

Lärportal – Unikum

Maten på skolan

Barnen får lunch i skolan. De som går på fritidshem får även frukost och mellanmål. Skolan har ett eget tillagningskök.

Se veckans matsedel – Vallåshög

Sjukanmälan

Vårdnadshavare ska anmäla elevs frånvaro varje morgon i Skola24. Sjukanmäl även till fritidshemmet varje morgon innan skolan startar, om eleven går på fritids.

Sjukanmälan

Elevernas schema

Se schema

Så arbetar vi

Arbetsplatsen kännetecknas av ett positivt utvecklings- och förändringsskede där organisationen stödjer skapandet av det lustfyllda lärandet, rutiner skapas för att de viktiga strukturerna ska fungera samt samverkan stärks mellan alla personalkategorier för att kunna verka professionellt och skapa en glädjefull vardag tillsammans.

Vi arbetar för att elevernas bästa ska hamna i centrum genom att stärka fokus på elevers behov och förutsättningar. I verksamheten finns många lärare med ett starkt engagemang och stort elevpatos, vilket gör skillnad för många elevers skolgång och liv.

Elevhälsa och stöd

För att eleverna ska lära och utvecklas i skolan är det viktigt att de trivs och mår bra. Elevhälsan arbetar förebyggande och ser tillsammans med övrig personal till att eleverna får den hjälp och stöd de behöver.

Trivsel och trygghet

Vi bemöter alla elever och vuxna utifrån deras förutsättningar och behov. Alla ska sporras att växa och utvecklas positivt. Ingen ska bli diskriminerad, trakasserad eller utsatt för kränkande behandling. I vår plan mot diskriminering och kränkande behandling beskriver vi hur vi arbetar för att förhindra det på skolan. Kontakta skolan om du vill läsa eller veta mer om planen.