Om skolan
Frennarps Byskola är en liten skola med centralt läge mitt i naturområdet vid Frennarp och Slottsmöllan. Här går eleverna från förskoleklass till och med årskurs 3 och de har möjlighet till fritidshemsplats under hela sin skolgång.
Efter årskurs 3 flyttas eleverna till Kärlekens skola för att gå årskurs 4–9.
Fritidshem
Vi har fritidshemmet fördelat i två hus. Ett hus med eleverna i förskoleklassen och ett hus med eleverna 1–3. På fritids arbetar vi över gränserna klassvis och samverkar mellan husen.
Information till vårdnadshavare
Löpande information om vad som händer på skolan och om ditt barns lärande får du via lärportalen Unikum.
Maten på skolan
Barnen får lunch i skolan. De som går på fritidshem får även frukost och mellanmål. Skolan har ett eget tillagningskök.
Sjukanmälan
Vårdnadshavare ska anmäla elevs frånvaro varje morgon i Skola24. Sjukanmäl även via SMS till fritidshemmet varje morgon innan skolan startar, om eleven går på fritids.
Elevernas schema
Trygghet – Delaktighet – Lärande
Under skoltiden på Frennarps Byskola vill vi att eleverna ska känna sig sedda och trygga i våra verksamheter. Det är möjligt på en liten skola då nästan alla kan varandras namn, leker och lär över klassgränserna. Trygghet bygger vi tillsammans med hjälp av ett tydligt värdegrundsarbete.
Vår vision är att eleverna på Frennarps Byskola ska utveckla ett stort eget ansvar och inflytande när det gäller sitt lärande, därför vill vi att eleverna håller i stora delar av och förbereder sina utvecklingssamtal med fokus på vad och hur de lär sig bäst och hur de kan förbättra sitt lärande. Vi är stolta över det nära samarbetet med hemmen som skolan arbetat fram under åren.
På skolan arbetar vi ständigt med att utveckla undervisningen. Vi strävar efter att erbjuda en undervisning som möter alla elevers behov och utvärderar våra val när något inte fungerar. Vi har stort fokus på språkutveckling och matematik, där vi redan i förskoleklass erbjuder lekfull undervisning för att stimulera språket och åldersgruppens behov. I matematik undervisar vi mycket genom gemensamma samtal och utvärderar mot kunskapsmålen för att eleverna ska se sitt eget lärande.
Elevhälsa och stöd
Elevhälsoteamet på skolan utgörs av speciallärare, skolsköterska och rektor.
Vi har också tillgång till skolpsykolog och i vissa fall kurator. Skolläkare finns som stöd från centrala elevhälsan.
Inflytande och delaktighet
Vi har elevinflytande inom undervisningens ämnen, på fritidshemmet och självklart genom klassråd och elevråd. Det verkligt stora inflytandet handlar om ansvaret för lärandet, hur eleven får inflytande tillsammans med sin klass om hur innehållet i undervisningen bäst lärs in och hur eleven vill visa oss vuxna och varandra vad de lärt sig.