• Halmstads webbplatser

Karriär och möjligheter inom skola och utbildning

Vi har flera olika utvecklingsmöjligheter som gör det möjligt för dig som vill arbeta inom förskola och grundskola att vidareutbilda dig och utvecklas i din roll. Vi tycker det är viktigt att du trivs på ditt jobb och får möjlighet att växa i din yrkesroll. Här kan du läsa mer om några av utvecklingsmöjligheterna som finns hos oss!

Vidareutbildning till speciallärare eller specialpedagog

Grundskollärare som arbetar i Halmstads kommun kan ansöka om stöd hos arbetsgivaren för att vidareutbilda sig till speciallärare eller specialpedagog.

I utbildningen får du fördjupande kunskaper i specialpedagogik och förbereder dig för att arbeta som speciallärare eller specialpedagog och möta behoven hos alla elever.

I stödet ingår ersättning för kurslitteratur, logi och viss ersättning för resor till och från utbildningen. Du får även möjlighet att studera med lön en viss del av din tjänst.

Lyssna på våra medarbetare

I filmen berättar Karolina Henrixon berättar om hur satsningen gav henne rätt förutsättningar att kunna klara av vidareutbildningen.

Bli legitimerad lärare i fritidshem

Medarbetare som arbetar i fritidshem i Halmstads kommun har möjlighet att läsa en treårig utbildning till legitimerad lärare i fritidshem och få behörighet i bild eller idrott för årskurs 1–6. Utbildningen är på distans för att du ska kunna kombinera studierna med ditt arbete.

En viss procent av din tjänst är avsatt till studier och arbetsgivaren står för utbildningsmaterialet.

Lyssna på våra medarbetare

I filmen berättar Jimmy Karlsson om hur han fått möjligheten att läsa till legitimerad lärare i fritidshem och vad det innebär för honom.

Vidareutbilda dig till förskollärare samtidigt som du arbetar

Barnskötare i Halmstads kommun som vill vidareutbilda sig till förskollärare kan du söka stöd för att kombinera studier med sitt arbete.

I vidareutbildningen till förskollärare får du möjligheten att fördjupa dig inom olika ämnesområden eller en speciell pedagogisk metod.

I stödet ingår ersättning för kurslitteratur, viss ersättning för resor och logi samt ersättning för delvis studieledighet med lön.

Vidareutbilda dig till barnskötare samtidigt som du arbetar

Barnbiträden i Halmstads kommun som vill vidareutbilda sig till barnskötare kan du söka stöd från arbetsgivaren.

Du som deltar studerar parallellt med ditt arbete och är studieledig med lön en viss del av din tjänst. Utbildningen är på distans och pågår i ungefär sju månader.

Lärarlyftet – komplettera din legimation

Genom Lärarlyftet får du möjligheten att gå en kurs eller utbildning för att komplettera din legitimation och få utökad behörighet. Lärarlyftet bidrar till att du får möjlighet till att öka din ämneskompetens och du blir tryggare i din yrkesroll.

Du kan också få bidrag för deltagande i studier i olika omfattning beroende på vad du väljer att studera.

Ledarprogram och rektorsprogram

Legitimerade lärare och förskollärare i Halmstads kommun med minst fem års yrkeserfarenhet kan söka till ledarprogram för blivande rektorer.

I programmet ingår den statliga rekryteringsutbildningen på 7,5 hp, självledarskap genom verktyget Predictive index samt praktisk erfarenhet av skolledaruppdraget.

Teamutveckling för rektorer

Rektorsteam i förskola och grundskola har möjlighet att delta i teamutveckling för att bli ännu bättre på att leda sig själva och att leda tillsammans.

Lyssna på våra medarbetare

Lyssna på rektorerna Linda Norvik och Sandra Björkman som berättar om ledarprogrammet.

 

Rektorerna Simon Brekell och Biljana Mackic berättar om hur de arbetat tillsammans med sitt rektorsteam.