• Halmstads webbplatser

All inclusive – för en arbetsmarknad där alla har en plats

Nu har du som är arbetsgivare chansen att ta emot elever från den anpassade gymnasieskolan på Sturegymnasiet på APL (arbetsplatsförlagt lärande) eller deltagare från daglig verksamhet på praktik.

Tack vare stöd från Region Halland två år framåt utökas målgruppen till att omfatta även deltagare upp till 29 års ålder inom daglig verksamhet.

I projektet All inclusive samarbetade Halmstads kommun och Marknadsföreningen i Halland från början för att hitta arbetsgivare som vill öka sitt arbete med social hållbarhet. Via stödet från Region Halland är också övriga kommuner i Halland med i projektet.

All inclusive vill skapa och utveckla goda relationer med arbetsgivare för att öka kontakten mellan näringslivet och unga med funktionsnedsättning.

All inclusive startade i mars 2024 och under sitt första år har projektet fått in 25 platser hos företag. Av dessa har 16 tillsatts av elever från anpassad gymnasieskola och ytterligare tre av personer från daglig verksamhet. Platserna som projektet har fått in finns inom olika branscher: besöksnäring, butik, hemvård, fastighetsskötsel, café och lagerhantering. . Matchning mellan elev och arbetsgivare pågår kontinuerligt.

All inclusive för företag som vill öka social hållbarhet


I projektet samarbetar Marknadsföreningen i Halland Länk till annan webbplats. och kommunens utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltning. Marknadsföreningen i Halland är en ideell förening med cirka 900 medlemmar. Tanken är att bland marknadsföreningens medlemmar hitta arbetsgivare som vill öka sitt arbete med social hållbarhet.

Projektet riktar sig till en elevgrupp och unga som generellt sett har svårt att ta sig ut på arbetsmarknaden. Enligt Skolverket fick exempelvis bara 9 procent av de elever som slutförde ett nationellt program inom den anpassade gymnasieskolan en anställning direkt efter studenten. Detta vill projektet ändra på, med målet att skapa en inkluderande arbetsmarknad där det finns plats för alla.

Så får du veta mer om projektet All inclusive


På Marknadsföreningen i Hallands webbplats kan du läsa mer om projektet och också göra en intresseanmälan.

Anpassad gymnasieskola


I den anpassade gymnasieskolan förbereds eleverna inför vuxenlivet med allt vad det innebär av framtida arbete, meningsfull fritid och eget boende. Utbildningen är fyraårig och frivillig.

Daglig verksamhet


I den dagliga verksamheten erbjuder kommunerna den som har svårt att få arbete på grund av sin funktionsnedsättning och är över 16 år sysselsättning.
Tillsammans med en arbetskonsulent får den sökande hjälp att hitta ett jobb som passar med den sökandes intressen.