• Halmstads webbplatser

All inclusive – erbjud plats för elev från anpassad utbildning

Nu har du som är arbetsgivare chansen att ta emot en elev från den anpassade gymnasieutbildningen på Sturegymnasiet. I projektet All inclusive samarbetar Halmstads kommun och Marknadsföreningen i Halland för att hitta arbetsgivare som vill öka sitt arbete med social hållbarhet. Du kan bli en av dem.

All inclusive vill skapa och utveckla goda relationer med arbetsgivare för att öka kontakten mellan näringslivet och unga inom anpassad gymnasieskola.

Målet för projektet är att under 2024 få ut minst 30 ungdomar från anpassad gymnasieskola på arbetsplatsförlagt lärande eller praktik. Det är också ett sätt för företagen att ta del av den unika kompetensen som finns inom den anpassade gymnasieskolan i Halmstad.

Vill öka social hållbarhet i näringslivet

I projektet samarbetar Marknadsföreningen i Halland Länk till annan webbplats. och kommunens utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltning. Marknadsföreningen i Halland är en ideell förening med cirka 900 medlemmar. Tanken är att bland marknadsföreningens medlemmar hitta arbetsgivare som vill öka sitt arbete med social hållbarhet.

Projektet riktar sig till en elevgrupp som generellt sett har svårt att ta sig ut på arbetsmarknaden. Bara 9 procent av de elever som slutförde ett nationellt program inom den anpassade gymnasieskolan fick en anställning direkt efter studenten, enligt Skolverket.

Alll inclusive medfinansieras av Ljungbergska stiftelsen under ett års tid.

Så gör du för att få veta mer om projektet

På Marknadsföreningen i Hallands webbplats kan kan läsa mer om projektet och också göra en intresseanmälan.