Starta företag eller utveckla en idé

Är du på gång att starta eget företag? Eller har du idéer och viljan att utveckla din verksamhet? Ditt företagande skapar viktiga inslag för vårt växande näringsliv. Halmstads kommun hjälper dig till insatser för nyföretagande och affärsutveckling.

Checklista för att starta företag

På webbplatsen verksamt.se Länk till annan webbplats. hittar du tjänster och information om vad som gäller för att starta och driva företag. För dig som ska starta en verksamhet finns möjligheten att skapa din egen checklista över vad du bör tänka på. Du kan också registrera ditt företag, ansöka om F-skatt med mera.

Kommunens hjälp till dig som företagare

På sidan om kommunens företagsservice hittar du en förteckning över vad vi som kommun kan hjälpa dig med som företagare: nyföretagande och innovation, tillstånd, etablering och expansion, evenemang och destinationsutveckling, kompetensutveckling och kompetensförsörjning, upphandling och inköp.

Sök tillstånd för din verksamhet

Se våra tillståndsguider för att komma igång med, eller driva din verksamhet.

Behöver du ett tillfälligt eller permanent tillstånd, eller kanske flera tillstånd för att driva din verksamhet? Då kan du få rådgivning av kommunens företagsservice som guidar dig rätt bland tillstånd och regler för ditt företag.