Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Boka idrottsanläggningar

Via vår webbokning kan du enkelt och smidigt boka tider i våra idrottsanläggningar. I webbokningen kan du se lediga tider samt göra en bokningsförfrågan för en ledig tid. När tiden är bokad för dig får du tillbaka en bokningsbekräftelse med passerkod via e-post. Faktura skickas löpande i efterhand.

Personligt login för webbokning

Du som ofta gör återkommande bokningar och bokningsändringar kan ansöka om ett personligt login till webbokningen. Då kan du själv boka och hantera dina bokningar och slipper vänta på bokningsbekräftelse från oss.

 • Hämta nycklar till idrottsanläggningar


  Vid hyra av idrottsanläggningar hämtar du samtliga passerkort, taggar och nycklar i receptionen på Halmstad Arenalänk till annan webbplats.
  Ordinare utlämningsdagar
  • Måndagar 15.00–17.00
  • Torsdagar 15.00–17.00
  Utlämningsdagar under juni, juli och augusti
  • Torsdagar 15.00–17.00

  Vid helgdagar kan öppettiderna ändras. Aktuella öppettider finns alltid på Halmstad Arenas webbplatslänk till annan webbplats.
  Det finns tyvärr ingen möjlighet att hämta taggar, passerkort och nycklar under andra tider.
 • Avgifter för hyra av idrotts- och fritidsanläggningar


  Avgifter för hyra av idrotts- och fritidsanläggningarPDF 2017 Avgifter för hyra av idrotts- och fritidsanläggningar 2018PDFFör Halmstads kommuns föreningars barn- och ungdomsverksamhet (0–20 år) gäller så kallad nolltaxa i kommunala idrottsanläggningar. Det innebär att föreningen inte betalar någon avgift för de tider som nyttjas av föreningens barn och ungdomar. Nolltaxan gäller såväl träning som match och tävling. För att föreningen ska vara berättigad till nolltaxa krävs att föreningen har antagit en av kommunen godkänd ledarguide.
 • Hyr en idrottsanläggning till lägre pris (Happy hour)


  Nu inför vi Happy hour i idrottshallarna! Klockan 21.00–22.00 på vardagskvällar hyr vi ut idrottshallar, gymnastiksalar och Halmstad Arenas lilla isbana till föreningspris, oavsett om man hyr som förening, kompisgäng, företag eller privatperson. Föreningspris gäller även för idrottshallar, gymnastiksalar och ishallar klockan 08.00–09.00 på lördag- och söndagmorgnar (övriga tider gäller ordinarie avgifter). I webbokningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du se och boka lediga tider.
 • Detta ingår när du hyr en idrottshall eller gymnastiksal


  När du hyr en idrottshall eller gymnastiksal ingår den utrustning som finns tillgänglig i hallen eller salen. Undantaget är undervisningsmaterial som tillhör skolorna som finns inlåst i skolornas egna förråd. När du bokar, var tydlig med vad för verksamhet du ska ha i hallen eller salen och vilken utrustning du behöver ha tillgång till.
 • Avbokningsregler


  Om du har en bokad tid i en idrottsanläggning som du inte nyttjar eller avbokar senast tre dagar innan debiterar vi dig dubbel ordinarie avgift. Detta gäller även för nolltaxa, det vill säga en nolltaxetimme som inte nyttjas eller avbokas debiteras med dubbel ordinarie vuxenträningsavgift.
  Syftet med att tider som inte används ska avbokas senast tre dagar innan är att vi vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för alla att använda våra anläggningar effektivt och därmed skapa förutsättningar för alla att bedriva en bra verksamhet.
 • Fördelning av tider


  Fördelning av tider för träning och match eller arrangemang på våra idrottsanläggningar görs utifrån en prioritetsordninglänk till annan webbplats som är tagen av teknik- och fritidsnämnden.
 • Säsongsbokning


  Ansökan om säsongsbokning av idrottsanläggningarPDFSista ansökningsdag
  Halmstad Arena Is: 31 januari
  Naturgräs och konstgräs sommarsäsong: 1 februari
  Idrottshallar och gymnastiksalar: 1 april
  Strömvallens isbana: 31 januari
  Kombihallen: 31 maj
  Konstgräsplan eftersäsong: 1 september
  Konstgräsplan försäsong: 1 november

 • Felanmälan


  Om du som hyresgäst upptäcker fel på vår utrustning eller våra redskap i våra idrottsanläggningar vill vi att du anmäler det till oss via vår felanmälan.
 • Föreningsledarens ansvar för brandskydd


  Både ägaren till en anläggning, men också den som hyr en lokal eller anläggning är enligt lagen om skydd mot olyckor ansvariga för brandskyddet. Även om ägaren bör vara den som övergripande ser till att anläggningen är säker ur brandskyddssynpunkt, ska även den som använder anläggningen se till att verksamheten sker på ett säkert sätt:
  • Ta reda på utrymningsvägar och se till att inte dessa blockeras
  • Tänk igenom hur en eventuell utrymning ska ske
  • Ta reda på var släckutrustning finns och hur den fungerar
  Checklista för brandskyddPDF
 • Föreningslokaler och kanslier


  Kommunen försöker gärna hjälpa till med att hitta lämpliga föreningslokaler och anläggningar till idrotts- och fritidsföreningar som inte har egna lokaler eller anläggningar. Det är i första hand till för föreningar med bidragsberättigad barn- och ungdomsverksamhet som kan få hjälp. Kontakta kommunen för mer information.