Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Kuratorer

Kurator

Uppdrag

Som kurator på socialförvaltningen ansvarar du för stödsamtal med personer med funktionsnedsättningar. Till arbetsuppgifterna hör vidare gruppverksamhet, information, handledning, utbildning samt rekrytering av stödfamiljer och kontaktpersoner. Som ungdomskurator på utbildnings- och arbetslivsförvaltningen är du ett extra stöd till arbetsmarknadshandläggaren i arbetet med ungdomar som mår dåligt psykiskt. Du håller även i vissa gruppaktiviteter samt projekt med hälsoinslag.

Kompetens

Socionomutbildning eller motsvarande, gärna med KBT-utbildning som ett komplement. Det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar.

Mer information och kontakt

Socialförvaltningen

 

Skolkurator

Uppdrag

Som skolkurator tillhör du skolans elevhälsoteam där du bland annat arbetar förebyggande och stödjande med barns ungdomars psykosociala hälsa. Du stödjer barn och ungdomar i exempelvis relationer i skolan och hemma, vid sorger, mobbing och kriser samt vid olika former av missbruk. Du fungerar som rådgivare och informatör till lärarna samt arbetar förebyggande med bland annat droger och likabehandling. Arbetet sker i nära samarbete med skolans andra professioner och föräldrar.

Kompetens

Socionomutbildning, gärna med erfarenhet av arbete inom socialtjänst, sjukvård, omsorg eller liknande.

Mer information och kontakt

Barn och ungdomsförvaltningen
Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen