• Halmstads webbplatser

Lär dig tecken inför EU-valet!

Nu finns ett bonusavsnitt i Halmstads kommuns digitala teckenkurs för dig som vill lära dig tecken (TAKK/TSS) inom området demokrati och val!

Person som tecknar ordet rösträtt

Avsnittet är till för dig som möter personer som själv använder eller möter personer som använder TAKK/TSS eller teckenspråk och som ska rösta i det kommande EU-valet eller vill lära sig om hur demokrati och röstningsprocessen fungerar. Kanske kommer du att arbeta som röstmottagare eller så är du personal eller lärare på en skola eller ett boende.

I avsnittet får du lära dig 30 tecken som har anknytning till demokrati och även tecken för de åtta riksdagspartierna.

Du lär dig tecknen genom att titta på en kort filmad genomgång. Sedan kan du träna på tecknen med spel på skärmen, spel att skriva ut samt övningsmeningar. Det finns också ett filmat lexikon där du kan slå upp orden ett och ett för att se hur de tecknas. Du hittar avsnittet under ”Aktuellt just nu” inne i kursen på Pedagog Halmstads lärportal: Digital kurs i TAKK/TSS - Pedagog Halmstads lärportal Länk till annan webbplats.. Om du inte redan är registrerad i kursen behöver du först skapa ett kostnadsfritt konto. Kursen är öppen även för dig som inte har någon koppling till Halmstads kommun.