• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

”Jag önskar er allt gott på den fortsatta läranderesan mot vår framtid”

Med de orden avslutar Pauline Broholm Lindberg sin tjänst som förvaltningschef efter sju år i rollen och nästan 30 år inom Halmstads kommun.

Kvinna med glasögon, blomman röd solhatt

”Idag är min sista arbetsdag efter snart 30 år i kommunens tjänst, varav de senaste sju åren som förvaltningschef. Jag blickar tillbaka på en tid full av förändring och utveckling. Vi har nya styrdokument, ett förändrat samhälle med globala utmaningar och betydligt fler barn, elever och kollegor i nya och tillfälliga lokaler.

I denna ständiga förändring har ni hela tiden anpassat er, hittat nya sätt att undervisa och mötas, utbildat nya kollegor i våra övningsförskolor och skolor. Ni har skapat trygghet för barn, elever och vårdnadshavare vid flyttar, en pandemi, ett otal 'kriser' och inte minst välkomnat barn och deras föräldrar från mängder av olika länder som av olika anledningar sökt sig till oss.

Resan mot framtidens förskola och skola har bara börjat men det kommer att handla mycket om hur vi får till en likvärdig skola av hög kvalitet till alla barn och elever med varierande behov. Ditt arbete med att planera och genomföra undervisningen och att tillsammans med dina kollegor undersöka hur den leder till lärande hoppas jag får stå i fokus. Förskolans och skolans uppdrag att arbeta med normer, värden och attityder kommer att vara avgörande för hur vi lyckas bygga det goda samhället. ”

Hela Paulines hälsning finns att läsa i ett mejl som du som medarbetare och chef inom barn- och ungdomsförvaltning fått i inkorgen under förmiddagen.