Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se
Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Konstverket som Peter Wahlbeck döpt till "Traktorhuset" ska bli ca 3,5 m långt och 2 meter högt.

Barn hjälper Peter Wahlbeck med nytt konstverk på Vallås

Vallås är scenen där ett färgglatt och deltagarbaserat konstverk ska växa fram under ledning av Peter Wahlbeck. I lördags på vallåsdagen fick barn på Vallås vara med och färgsätta konstverket som får namnet ”Traktorhuset” och framöver kommer ungdomar från Vallås fritidsgård att skapa ljud till verket.

Det är Halmstads Fastighets AB och Halmstads kommun som tillsammans med Wahlbeck har tagit fram idén till det mer än tre meter långa och två meter höga verket. Tanken är att verket ska locka fler sinnen än ögat då även ljud ska skapas med hjälp av ungdomar från Vallås fritidsgård.

- Konst är identitetsskapande och förhoppningen är att vår konstsatsning bidrar till en ökad trivsel i våra bostadsområden och i Halmstad. Det är också roligt att knyta an en så kreativ och färgstark person som Peter Wahlbeck. Han är ju dessutom uppvuxen på Vallås, säger Helene Blomberg, Boinflytandechef på HFAB.

Verket ska i slutänden vara försett med knappar och någon rörlig del. Det beräknas vara färdigt i augusti. Projektet ligger i linje med HFAB:s satsning på konst och kultur i staden.

- Halmstad är känt för sina många fina konstverk i centrum, men vi behöver mer konst i boendemiljöerna. Oftast är det när konsten hamnar nära medborgarna som den fungerar som allra bäst, säger Karolina Peterson, chef för konstenheten på Kulturförvaltningen.