• Halmstads webbplatser

Digital mötesplats för seniorer

Du som är 65 år eller äldre och är välkommen på digitala träffar. Vi erbjuder tematräffar med ett varierat innehåll av föreläsningar, träning och dialog genom videosamtal. Du deltar hemifrån via dator, surfplatta eller telefon. Ladda kaffebryggaren så avslutar vi med en digital kopp kaffe tillsammans.

Träffa kommunens aktivitetsledare digitalt

Det finns fyra digitala träffar inplanerade under sommaren. I dessa möten får du träffa kommunens aktivitetsledare, samma personer som är ute på våra mötesplatser för seniorer. Fokus vid de digitala tillfällena är träning, kost och välmående. Du får veta mer om rörlighetsträning, styrketräning, avslappning, återhämtning och välgörande kost.

All form av rörelse kan påverka din hälsa positivt. Varje steg och varje extra rörelse har betydelse. När du åldras blir dina muskler och leder stelare. Men om du tränar och rör på dig kan du behålla styrka, rörlighet, smidighet och balans. Det är aldrig för sent för att börja träna. Välkommen att vara med!

Sommarens program

Torsdag 23 maj klockan 14­—14.45
Tema: Rörlighetsträning

Studier har bekräftat att ledrörligheten hos äldre kan förbättras genom rörlighetsträning. Ledrörligheten är beroende av ledernas funktion, men också av rörlighet i omgivande strukturerna såsom muskler, senor och ligament. God rörelseförmåga är även viktig för balansen. En rörligare kropp kan göra att du slipper smärta och värk.

Välkommen att träffa oss digitalt. Du klickar på denna länk för att komma in i mötet. Länk till annan webbplats.

Mötes-id för träff 1 är: 362 120 440 572

Lösenord är: DmRBPp

Torsdag 27 juni klockan 14­—14.45

Tema: Styrketräning

Äldre rekommenderas att styrketräna två till tre gånger i veckan. Alla stora muskler behöver stärkas. Till de stora musklerna räknas musklerna i benen, armarna, magen och ryggen. Lårmusklerna är de första muskler som förlorar styrka men redan efter två månaders styrketräning kan du få tillbaka muskelstyrkan.

Länk kommer längre fram.

Torsdag 4 juli klockan 14­—14.45

Tema: Avslappning och återhämtning

Avslappning stimulerar lugn- och ro-systemet, sänker blodtryck, ger lägre blodsockernivå, höjer goda kolesterolvärden, leder till bättre matsmältning, minskar spänningar, påverkar sömn positivt och stärker immunförsvaret. Återhämtning är viktigt för att vi ska må bra och kan bestå av bland annat sömn, vila, pauser och aktiviteter som ger energi.

Länk kommer längre fram.

Torsdag 15 augusti klockan 14­—14.45

Tema: Välgörande kost

Många äldre upplever att de inte är lika hungriga som tidigare. Det kan bero på ändrat smaksinne, nya rutiner i samband med pensionen eller sjukdom och läkemedel. Att aptiten gradvis minskar behöver inte vara ett stort problem. Genom att tänka lite annorlunda och anpassa matvanorna kan du ändå få i dig det kroppen behöver.

Länk kommer längre fram.

Vad innebär en digital mötesplats?

För att du ska kunna vara med på våra digitala träffar behöver du:

  • Tillgång till internetuppkoppling.
  • En dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Det är enkelt att delta. Du behöver inte anmäla dig innan eller registrera dig någonstans.
När du går in i mötet kommer du synas i bild och godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter.

För dig som deltar via dator

Du klickar bara på länken till mötet en stund innan mötet börjar. Då har du tid på dig att se så att allt fungerar.

För dig som deltar via telefon eller surfplatta

Du som vill delta från din telefon eller surfplatta kan göra det utan genom att klicka på möteslänken och skriva in mötes-id och lösenord som står under mötets länk.

Du kan också ladda ned appen Microsoft Teams och registrera dig som användare med en mejladress.

Vi träffas digitalt via Teams

Samtalen sker i den digitala tjänsten Microsoft Teams. Ansluter du via en dator så behöver du inte appen.

Vad händer när jag klickar på möteslänken?

När du har klickat på länken kommer du in på Teams. Det är programmet som vi använder. Om du känner dig osäker på tekniken kan du se instruktionsfilmen nedanför som visar hur ett möte kan gå till.

Mer digital underhållning

Frågesport

Radioprogrammet Radiokakan

Radiokakan är till för dig som är äldre och känner dig ensam under pandemin, covid-19. Programmet sänds två gånger i veckan i Radio Halmstad, 88,6 MHz. Det går också att lyssna i efterhand på nätet.

Kultur för livet – halländsk seniorkultur online

Hallands bildningsförbund i samverkan med kommunerna och Region Halland, har utvecklat en digital plattform på Youtube, där du kan ta del musikunderhållning av halländska artister. Här kan du även utöva sittgymnastik, sätta balansen på prov eller delta i en musikalisk frågesport. Mycket nöje!