• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Öppet hus med bygglovsrådgivningen och energirådgivarna

Bygg- och miljöförvaltningen fortsätter under hösten med fyra nya öppna hus där är alla, privat som företagare, är välkomna att ställa just sina frågor om bygglov och energianvändning.

Upplägget är det beprövade att bara dyka upp med sina frågor om bygglov och om energi till kommunens bygglovsrådgivare och energi- och klimatrådgivare.

- Med bygglovsrådgivningen kan man få hjälp med att ta reda på vad som är möjligt att bygga och göra på ett hus eller en tomt som ligger ute på bostadsmarknaden. Har man frågor om vad som krävs för ritningar till er anmälan för att installera en ny braskamin/eldstad eller om det är möjligt att placera ett attefallshus på tomten så kan vi också hjälpa till, exemplifierar bygglovsrådgivare Mattias Svensson.

- Hos oss får vi fortfarande mycket frågor om solceller men också en hel del om det nya bidraget som de som har direktverkande el eller gasvärme kan söka. Bidraget kan användas till att byta värmesystem och göra åtgärder som till exempel byta fönster eller tilläggsisolera. Om man planerar sådana åtgärder är det alltid bra att tala med en energi- och klimatrådgivare för att få råd kring vad som kan vara lämpligt i just det huset, säger Pernilla Widstam, energi- och klimatrådgivare.

När, var och hur?
I förvaltningens lokaler på Kungsgatan 12 träffar du personer direkt från verksamheten som du kan ställa dina frågor till och bolla idéer med. Drop in, ingen föranmälan krävs.

  • Onsdag 13 september 13.00–16.00
  • Tisdag 10 oktober 13.00–16.00
  • Tisdag 14 november 15.00–18.00
  • Torsdag 14 december 13.00–16.00