Energi- och klimatrådgivning

Tycker du att elräkningen är hög och vill ha tips på hur du kan spara energi eller producera din egen el? Undrar du vilka bidrag som finns för energisparande åtgärder? Kontakta en energi- och klimatrådgivare kostnadsfritt.

Energi- och klimatrådgivningen är oberoende och öppen för allmänhet, företag och organisationer i Halmstads och Laholms kommuner. Förutom enskild rådgivning riktar sig energi- och klimatrådgivningen också mot grupper till exempel vid deltagande i mässor och föreläsningar.

Spartips

Informationskväll 30/3 om solceller och laddboxar

Laddad med solel

Välkommen på informationskväll om solceller och laddboxar. Vi talar om teknik, ekonomi och regler kring solceller och laddboxar för villaägare. Före och efter föreläsningen kan du också träffa lokala installatörer och Halmstads kommuns bygglovsrådgivare.

Datum: 30 mars
Plats: Klarasalen, Stadsbiblioteket Halmstad
Fri entré för alla

Program

  • 17.30 Utställning med lokala företag som säljer solceller och laddboxar
  • 18.00 Föreläsning av energi- och klimatrådgivarna om solceller och laddboxar
  • 19.00 Utställningen fortsätter

Arrangör: Villaägarna i södra Halland Länk till annan webbplats. och de kommunala energi- och klimatrådgivarna i Halmstad, Laholm Länk till annan webbplats. och Hylte Länk till annan webbplats..

Bidrag och skatteavdrag

Grön teknik

Som privatperson kan du få skattereduktion för grön teknik. Du kan få 15 procent av kostnaden i skattereduktion för installation av nätanslutet solcellssystem, 50 procent av kostnaden i skattereduktion för system för lagring av egenproducerad elenergi och 50 procent av kostnaden för laddningspunkt för elfordon. Skattereduktion ges på kostnad för arbete och material. Du kan som högst få 50 000 kr per person och år.

Du hittar mer information om grön teknik Länk till annan webbplats. på Skatteverkets webbplats.

ROT-avdrag

Du kan få skatteavdrag för arbetskostnaden för reparationer om- och tillbyggnader. Till exempel arbetskostnad vid byte av fönster, tilläggsisolering med mera.

Du hittar mer information om ROT-avdrag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Skatteverkets webbplats.

Miljövänligare alternativ till uppvärmning med olja

De allra flesta har bytt ut den gamla oljepannan mot fjärrvärme, pellets eller värmepump, men i Halmstads och Laholms kommun finns det fortfarande villaägare som har en oljepanna. Det finns flera alternativ som är bättre än olja för både plånboken och miljön. Kontakta kommunen så hjälper vi dig med kostnadsfri rådgivning.