• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Krönika: Caroline Arvidsson

Hej alla i Halmstad! Om du är ung och läser det här känner du nog igen mig. Jag brukar vara på Tiktok och Youtube; där vloggar jag om mitt liv och om allt jag gör. Om hur det är att bo på ett gruppboende och jobba i daglig verksamhet här i Halmstad. Jag har faktiskt nästan 100 000 följare!

Från tidningen Halmstad maj 2023.
Text: Caroline Arvidsson

En kvinna med långt blont hår ler mot oss från ett körsbärsträd.

Caroline Arvidsson

Jag vloggar när jag är glad och när jag mår dåligt. Jag redigerar inget. Jag vill visa alla att vi som har en funktionsvariation har ett vanligt liv, och har bra och dåliga dagar precis som du. Men att vi alla ändå är bra precis som vi är.

Den här krönikan brukar skrivas av någon som är från Halmstad men inte längre bor här. Jag är tvärtom. Jag bor i Halmstad men kommer från Laholm. Men man kan ändå säga att jag bor lite utanför det ”vanliga” Halmstad.

Jag har en mamma och två pappor. Mamma och pappa skilde sig när pappa förstod att han blev kär i killar. Nu har jag en regnbågsfamilj!

Jag har inte gått i en vanlig skola. Jag gick i särskolan, och jag tyckte om det. Det fanns mycket att göra: disco, sommarläger, något kul på jullovet. Vi fick komma ut, träffa kompisar, göra sånt alla unga vill göra.

Min bästa dagliga verksamhet togs bort. Det var en liten verksamhet, och de sa att stora är bättre. Det känns dumt att någon annan kan säga vad som är bäst för mig. Jag klarar inte av när det är många människor. Små dagliga verksamheter är bäst för mig. Och jag vill ha en ledsagare. Men det känns som att det ska sparas på nästan allt. Och det är väl bra att spara. Men ibland kan man använda pengarna också!

Min kropp är 32 år. Men inte min hjärna. Den är yngre. Jag vet inte exakt hur gammal min hjärna är, men ungefär som hos ett barn. Jag har en funktionsvariation. Exakt vilken vet jag faktiskt inte heller. Men jag behöver mer hjälp än många andra, och kan inte jobba på ett vanligt jobb. Jag bor på ett gruppboende vilket också är ovanligt. Att bo där är… sådär ibland, och ibland rätt okej!

Det finns massor jag tycker om med Halmstad. Jag är supertaggad på att vi har en färja till Danmark. Jag älskar att åka färjan. Och Funkisfestivalen är kul! Jag går på voltige och fotboll, och jag älskar att bada i badhuset. Jag tycker om lekplatserna och älskar att vara i skogen. På ett ställe finns det en lekplats inne i skogen. Där tycker jag Halmstad är som allra, allra bäst!

Krönikan skrivs av olika personer med anknytning till Halmstad. I detta nummer berättar Caroline Arvidsson om sitt liv som influencer i Halmstad.