Tidningen Halmstad

Kommunens tidning "Halmstad" kommer ut cirka två gånger per år och skickas hem till dig som bor i kommunen. Här kan du läsa artiklar och reportage som publicerats de senaste två åren.

Senaste numret skickades ut till alla hushåll med direktreklamen 29–30 oktober.

Har du inte fått någon tidning?
Tävla i barnkorsordet
 • Krönika: Karin Olofsdotter

  Även om jag inte har bott i Halmstad på nästan 35 år är staden på något sätt alltid närvarande i mina tankar. Det kanske låter lite fjantigt, men det är faktiskt så. Det är en plats jag ofta längtar till.
 • Dikterna bjuder in till samtal om det som är svårt

  Kan en dikt läka brustna hjärtan och sorgsna själar?
  Fullt så enkelt är det kanske inte – men i biblioterapin på Stadsbiblioteket möts Halmstadborna i djupa samtal om livets stora frågor.
  – Det är magi som uppstår i rummet, säger bibliotekarien Elisabeth Skog.

 • Vapnö grustag – här samsas motionärer med sällsynta arter

  Vapnö grustag är kanske mest känt för sina motionsslingor och sitt utegym. Men stanna gärna till i backarna och se dig om! Här finns närmare 400 arter av kärlväxter, mossor, insekter, spindlar, groddjur, salamandrar, däggdjur och fåglar. Det gamla grustaget är en fristad för växter och djur som behöver mark utan grästäcke för att klara sig.
 • Halmstad vimlar av parkeringsmöjligheter

  Inte mycket trafik stör oss när vi besöker Halmstads stadskärna. Det är noga uttänkt!
  Vår stad är indelad i parkeringszoner med avgifter som effektivt styr trafikflödena. I stadskärnan vill kommunen minska trafiken och utsläppen. Där är det dyrast att parkera. Med höga timpriser blir p-platserna snabbt lediga och möjligheten att hitta en plats är stor.

 • Häng med till reningsverket

  Bakom grindarna till Västra strandens avloppsreningsverk finns frodiga dammar,
  rader av solceller och myllrande liv i bakteriefyllda bassänger. Vattnets resa från din toalett till Nissan är lång och krokig.

 • Kommunens digitala fixare hjälper äldre med tekniken

  – Jag ska lära mig detta!
  Majvor Andersson övar på att beställa matvaror på nätet medan Zoia Ivanchuk sakta och pedagogiskt förklarar vad hon ska göra. Zoia är kommunens digitala fixare och hjälper äldre personer med att lära sig den digitala tekniken.

 • Mohammed har hittat hem på bibblan

  När Mohammed Sheikh Abdulaziz tvingades lämna Syrien blev Halmstad hans nya hem. Nu har han fått fast jobb på Stadsbiblioteket, där han stortrivs. Nyligen kom också ett glädjebesked från Migrationsverket: han ska få återförenas med sin fru.
  – Nu känner jag att mitt liv här i Sverige börjar på riktigt, säger han.

 • Mattias hjälper människor att förverkliga sina byggdrömmar

  Intresse för byggande och vilja att hjälpa människor. En utmärkt kombination för den som ska jobba som bygglovsrådgivare! Det gör Mattias Svensson, anställd av Halmstads kommun.
  – Att gotta ner sig i lagstiftningen och söka efter svar som kan hjälpa våra invånare – det tycker jag är görhärligt, säger han på bred västgötska.

 • Svårt pussel när nya skolor planeras

  Det byggs och renoveras skolor som aldrig förr i Halmstad. Sedan 2017 har kommunen investerat drygt 755 miljoner kronor i nybyggen och renoveringar inom grundskolan. Ännu mer – 2,5 miljarder kronor – har avsatts för de kommande fem åren. Tillfälliga skolbyggnader ska ersättas med nya och äldre skolor moderniseras. Men under tiden fram till dess är det riktigt trångt i många årskurser. Halmstad har växtvärk.