Tidningen Halmstad

Kommunens tidning "Halmstad" kommer ut minst två gånger per år och skickas hem till dig som bor i kommunen. Här kan du läsa artiklar och reportage som publicerats de senaste två åren.

Nästa tidning skickas ut till alla hushåll med direktreklamen den 26–27 mars.

Har du inte fått någon tidning?
 • Krönika: Christoffer Carlsson

  Den svåra konsten är egentligen inte alls så svår.
 • Alla kan bli en bättre förälder

  Det var när Anna Tengnäs hade fått sitt första barn som hon verkligen började fundera över det här med föräldraskap. Lösningen blev kursen ”Trygghetscirkeln”. Denna är ett av de stöd som Halmstads kommun erbjuder alla föräldrar i Halmstad, för lite extra fördjupning i det här med att vara just förälder.
 • Sumpmark och strandhed

  En kvarts promenad från stan ligger en riktig skattkammare för såväl naturnördar som helt vanliga människor. Delar av Aleskogen blev Halmstads första kommunala naturreservat 2020 och döptes till Alets naturreservat.
  – Det här är faktiskt en av Sveriges mest fågeltäta platser, alltså antalet arter som lever på en begränsad yta, berättar kommunekolog Ann-Charlotte Abrahamsson.

 • Mer än en vanlig karta – Halmstadkartan har många lager

  Visste du att Halmstads kommun har en digital karttjänst som låter dig se till exempel cykelpumpar, offentlig konst, lekplatser, grillplatser, information om eldningsförbud och när bokbussen kommer till en hållplats nära dig? Med Halmstadkartans hjälp kan du ta del av sådant som ofta saknas i din vanliga karttjänst. Allt som kommunen har hand om läggs nämligen in.
 • Rundtur på Kattegatt­gymnasiet

  Det nybyggda Kattegattgymnasiet är en hjärnsmart skola. Konceptet handlar om att fokusera på mer än studierna och att värna om hela människans välmående – vilket är genomgående på alla de 1 800 kvadratmeterna. I kuben bredvid den ståtliga trappan finns exempelvis ett kreativt hjärngym, en tyst avdelning och ett andrum.
 • Journalisten Linda Thulin pratar liv i demokratin

  Varför detta ständiga prat om att Halmstad ska växa?
  Är det inte bra som det är? I podden ”Halmstad växer” griper journalisten Linda Thulin tag i brännande ämnen och försöker göra dem begripliga för lyssnarna. Här ska olika röster få höras.

 • Var med i kampen mot invasiva växter!

  Jamen de är ju vackra. Varför ska man ta bort dem? Frågan är berättigad – en gång i tiden har invasiva växter tagits till nya miljöer just för att de är vackra. Men efter en tid i rabatterna tar de sina egna vägar, med oönskat resultat.
 • Nikola pensionerar fördomar om att arbeta på äldreboende

  Arrangera quiz, grillfester eller gruppmeditationer. Det var inte aktiviteter som den 17-årige Nikola Bursac förknippade med äldreomsorgen när han tveksamt tog sitt första jobb i branschen. Nu, elva år senare, är aktiviteterna en del av vardagen och han har hittat sitt stora kall i yrkeslivet
 • En kallbadare med ett kall

  Plötsligt stod det en bastu på Gröningen vid Östra stranden och badplatsen fylldes av människor som badade i ur och skur. Men var det egentligen så plötsligt? Hur mycket jobb ligger bakom att få till en bastu på kommunens mark? Och hur gör man för att få ihop allt? En som vet det är ordföranden i Halmstad kallbadförening, Katarina von Bothmer Östling.
 • Mycket jobb och gummituttar för att fixa ett val

  Den 11 september har över 80 000 invånare i Halmstad möjlighet att påverka vilka som ska leda kommunen, regionen och landet fyra år framåt. Dessutom genomförs det en folkomröstning om hotellplanerna på Österskans. Du kan förtidsrösta från den
  24 augusti.