Tidningen Halmstad

Kommunens tidning "Halmstad" kommer ut cirka två gånger per år och skickas hem till dig som bor i kommunen. Här kan du läsa artiklar och reportage som publicerats de senaste två åren.

Förra nummret skickades ut till alla hushåll med direktreklamen 6–7 maj. Nästa nummer kommer i höst.

Har du inte fått någon tidning?
Tävla i barnkorsordet
 • Krönika: Caroline Arvidsson

  Hej alla i Halmstad! Om du är ung och läser det här känner du nog igen mig. Jag brukar vara på Tiktok och Youtube; där vloggar jag om mitt liv och om allt jag gör. Om hur det är att bo på ett gruppboende och jobba i daglig verksamhet här i Halmstad. Jag har faktiskt nästan 100 000 följare!
 • I klimatets svallvågor

  Sedan 1960-talet har Tylösands strandkant flyttats 30 meter inåt land. Om 60 år från nu kan det stigande havet ha tagit ytterligare 70 meter.– Nu måste utsläppen av växthusgaser minska, säger Hanna Billmayer, klimatanpassningsstrateg på Halmstads kommun.
 • Broar bryter barriärer

  Fyra nya broar över Nissan och sex nya passager över och under järnvägen. Med dessa tio nybyggda länkar ska Halmstad knytas samman – och bli en trevligare och mer hållbar stad att färdas och vistas i.
 • Framtidens städer

  5 frågor till Alexander Ståhle, forskare och expert på framtidens städer.
 • Hallå där Charlotte Svensson, HR-direktör på Halmstads kommun

  Halmstads kommun sysselsätter årligen omkring 2 500 unga. Nu kommer sommaren och då öppnas dörren för 1 500 sommarjobbare.
 • Från Damaskus till Kärleken och ett kulturpris

  Ahmed Ablah kom till Sverige och flyktingförläggningen i Frösakull i oktober 2013, via Kärleken och vidare till ett hus i Oskarström. Han flydde från ett krigsdrabbat Damaskus och ett eget stenhuggeri med tretton anställda, till en oviss framtid i ett nytt land.
 • Uppdrag: pimpa arenan!

  En sko som stämpel och en spade som pensel. När Halmstads kommun letade konstnärer för en ny väggmålning på Halmstad Arena kom blixtsnabbt svar från Getinge särfritids: Jajamän! Men vi ska göra det på vårt sätt!
 • Skoj på hoj i Skedala

  Tvära svängar och hisnande hopp i Halmstads nya cykelnav.
 • Äldst och yngst bland 9 000 anställda

  Hon är 76 och jobbar med barn. Han är 19 och jobbar med äldre. Möt Lena och Adam – den äldsta och den yngste anställda i Halmstads kommun.