Tidningen Halmstad

Kommunens tidning "Halmstad" kommer ut minst två gånger per år och skickas hem till dig som bor i kommunen. Här kan du läsa artiklar och reportage som publicerats de senaste två åren.

Har du inte fått någon tidning?
 • Krönika: Janne Andersson

  Jag brukar säga att jag har världens bästa jobb. Det finns bara ett problem, jag har för lite tid för Halmstad.
 • Fina stränder kräver mycket jobb

  Juni, juli och augusti … under tre intensiva sommarmånader fylls Halmstads stränder av badsugna besökare. Äntligen får vi njuta av mjuk sand, varma klippor och härliga svalkande dopp – och det har vi vardagshjältarna på teknik- och fastighets­förvaltningen att tacka för. De ser till att stränderna är precis så fina och välkomnande som vi vill ha dem, ett arbete som faktiskt pågår hela året om.
 • Boom för vandring – följ med till stadsnära Fylleåleden

  Snöra på dig vandringsskorna och häng med på en tur i Halmstads amazonas! Under ett grönskande tak i Fylleåns dalgång går en av Halmstads mer okända vandringsleder.
  – Du är så nära stan och ändå hör du inga bilar, det är fantastiskt tycker jag, säger Lena Levin, ledare i Friluftsfrämjandet i Halmstad.

 • Ett vinnande koncept: Äldreboende med tema

  På håll hörs småprat och glada skratt och så dyker Elisabeth Lundkrantz och Elin Carlstrand upp, sida vid sida på en parcykel.
  – Vi är ute med cykeln så fort det är fint väder, det är jättemysigt, säger Elin Carlstrand, som är koncept ansvarig på Kattegatts äldreboende på Andersberg.

 • Strövtåg i Halmstad

  Passa på att upptäcka ett nytt smultronställe i sommar. Naturfotografen Patrik Leonardsson tipsar om sina egna pärlor från naturen runt om i Halmstads kommun.
 • Konst uppåt väggarna – street art pryder fasaderna i Halmstad

  Det skapas ständigt ny, spännande konst på fasader runt om i Halmstad. Vi pratar naturligtvis om street art – helt laglig sådan och gratis för alla att njuta av. Ta en promenad genom stan och upptäck konstverk av bland andra Carolina Falkholt, Sheep Chen och Elina Metso!
 • Martins dröm blev sann i form av en röd kaffemoppe

  Efter många år i IT-branschen hade en dröm vuxit sig stor. Martin Sochor ville arbeta mer med människor och mindre med teknik. När coronapandemin slog till och han förlorade jobbet fann han det han drömt om – i form av en liten röd kaffemoppe.
 • Experten om Halmstads framtidsplan

  ”Bygg gärna bostäder, men inte i närheten av mig” – så sammanfattar statsvetaren Jörgen Johansson debatten kring Halmstads nya översiktsplan.
 • Kommunen rustar för klimatförändringar

  Skyfall, översvämning och extremvärme. I Halmstad har vi redan fått en föraning om vad klimatförändringar kan ställa till med.
  – Vi är extremt utsatta i Halmstad för översvämningsrisk, men vi kan göra en hel del för att skydda oss mot vatten från både hav och åar, säger Hanna Billmayer, klimatanpassningsstrateg på Halmstads kommun.

 • ”Jag har världens bästa jobb” – Lisa Vaide jobbar som speciallärare i grundsärskolan

  När Lisa Vaide sökte till lärarutbildningen visste hon redan var hon ville jobba. Efter att ha halkat in på ett vikariat på grundsärskolan var hon fast.
  – Jag trivdes så himla bra. Det här är världens bästa jobb; du kommer väldigt nära eleverna och får otroligt mycket tillbaka.

 • Fler radiokakor till kaffet

  Under pandemin har ensamhet bland äldre varit ett stort problem. Därför skapade Halmstads kommun radioprogrammet Radiokakan – ett program där musik från förr, gästintervjuer och lyssnarsamtal blandas.
  – Vi vill nå äldre som känner sig ensamma. Genom radioprogrammet hoppas vi kunna bli ett sällskap som är lättillgängligt för många äldre, säger Gabriela Arvidsson, chef på myndighetsenheten på hemvårdsförvaltningen och den som kom på idén.

 • Bästa tipsen – så gör du bättre filmer

  Brukar du göra videor och ladda upp på nätet? Vi bad youtubern Molly Chiarantona, tiktokaren Elvir Aljicevic och Alida Svensson, ung-ledare på sommarens filmläger på Nolltrefem, att dela med sig av sina bästa tips.
 • Varför detta eviga tjat om vattenbrist? Det har ju regnat hela vintern.

  Dricksvatten är inte vilket vatten som helst. Det är omsorgsfullt hanterat från att det pumpas upp ur marken till att det når kranarna i våra hem. Det är lätt att glömma att dricksvattnet faktiskt är ett livsmedel. Speciellt när vi en varm sommardag njuter av poolbad, drar på vattenspridaren eller tvättar bilen ren från vägdamm.