• Halmstads webbplatser

Tillträde och lokalbokning – Halmstads rådhus

Beroende på vilket uppdrag du har som förtroendevald har du tillträde till Halmstads rådhus och möjlighet att boka möteslokaler i huset.

Tillträde till Rådhuset

  • Kommunråd som har sin arbetsplats i Rådhuset har nyckel och tagg, samt behörigheter i likhet med övriga medarbetare på kommunledningsförvaltningen.
  • Gruppledare samt kommunfullmäktiges presidium har tagg och kod som fungerar för in- och utpassage ur Rådhuset, samt behörighet som fungerar både dag- och kvällstid.
  • Ledamöter i kommunstyrelsen har tagg som fungerar dagtid.
  • Ledamöter i kommunfullmäktige behöver ingen tagg då Rådhuset är öppet med bevakning av väktare de dagar sammanträde sker.

Nyttjande av lokaler för förtroendevalda

Gruppledare och kommunråd kan boka rum på Rådhuset. Alla partier har möjlighet att nyttja rum för möte med respektive fullmäktigegrupp. Gruppledaren ansvarar för deltagarna på plats enligt nedan.

Under receptionens öppettider 8–17 (8–16 på fredagar)

Alla deltagare registreras i besökshanteringssystemet alternativt på en lista som lämnas över till receptionen av mötesansvarig.

För att registrera besökarna i systemet så att de på ett enkelt sätt ska kunna checka in när de anländer så läggs adressen HK Besök Rådhuset Allmänt till i möteskallelsen. Görs inte detta behöver besökarna registrera sig manuellt när de anländer.

När receptionen är stängd

Gruppledaren ansvarar för in- och utsläpp i Rådhuset, samt att det finns en lista på alla deltagare som kan göras tillgänglig för räddningstjänsten vid en eventuell utrymning.

Vid gruppmöten kvällstid behöver mötesansvarig även stämma av med vaktmästare angående tider för larm. Observera att det är en kostnad förknippad med att justera larmtider eller ha stöd av vaktmästare på plats.

Inga partier har tillgång till möteslokaler för interna föreläsningar eller ungdomsförbund.

Har du frågor eller behöver hjälp?

Kontakta någon av kommunikatörerna på kommunledningsstaben:
Jonna Nilsson: jonna.nilsson@halmstad.se, 076-697 78 93
Tim Arasimowicz: tim.arasimowicz@halmstad.se, 076-119 39 40