• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Musik på stan - artister med Halmstad-anknytning fyller lokaler i centrum

Halmstads centrum fylls av musik med lokal anknytning och i olika genrer lördag den 9 september. Musik på stan är ett nytt arrangemang där Halmstads kommun stöttar en levande stadskärna och lokalt musikliv.

Samma dag som Halmstad Pride intar Norre katts park med stora artister på utomhusscen, framträder också musikartister med lokal anknytning på en rad kaféer, restauranger och hotell i centrala Halmstad.

– Musik på stan och Pride ska komplettera varandra. Vi hoppas på ett sjudande och glatt folkliv i hela centrala Halmstad den här eftermiddagen och kvällen, säger Johan Engman, kulturproducent på Halmstads kommun som arbetar med båda arrangemangen.

Levande stadskärna

Musik på stan är en satsning från kommunen för en levande stadskärna och för att gynna det lokala musiklivet. Arrangemanget görs i samarbete med Halmstad City och många hotell och restauranger i staden medverkar genom att upplåta sina lokaler för spelningarna.

Många musikgenrer

Linda Varg, Boomfink och Jonas Thornberg är några av de många artister som framträder. Musik på stan startar klockan 15.00 på Brooktorpsgården med duon Hanna & Noah och sedan följer en lång rad konserter i genrer från rock och jazz till hip-hop, på scener av olika slag. Och hos alla artister och band finns anknytning till Halmstad.

Det pågår arbete in i det sista både med programmet och med allt praktiskt inför spelningarna.

– Det är charmen med den här typen av arrangemang. Det är många inblandade och mycket som behöver gå i lås. I skrivande stund ska faktiskt ytterligare några spelplatser programsättas, säger Johan Engman.

Program Musik på stan

Om Halmstad Pride