• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Framgångsrika företagare belönades med kommunens näringslivspriser

Idag blev det klart vilka som fick ta emot kommunens näringslivspriser för 2021. Jeanette och Mikael Persson från Larsgårdens Hundpensionat & Dagis fick Tillgänglighets- och bemötandepriset och Helena Barany från Halmstads Delivery AB, utsågs till Årets entreprenör.

Tre pristagare på rad.

Stolta vinnare. Från vänster Mikael och Jeanette Persson från Larsgårdens hundpensionat och dagis, och Helena Barany, Halmstads Delivery AB. Foto: Joakim Leihed.

Näringslivspriserna för 2021 skulle egentligen ha delats ut för länge sedan men pandemin satte käppar i hjulet. Idag var äntligen dags.

Utdelningen skedde i samband med Guldmorgon, kommunens frukostmöte för näringslivet, som hölls på fredagsmorgonen på Hotel Tylösand i anslutning till golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed.

Larsgården fick Tillgänglighets- och bemötandepriset

Priset ges till ett företag som visat sig ha speciellt god tillgänglighet och gott bemötande. Vinnaren utses direkt, utan nominerade kandidater.

Jeanette och Mikael Persson från Larsgårdens Hundpensionat & Dagis fick priset av flera skäl, framför allt för sitt stora engagemang för människor som behöver stöd för att ta sig in på arbetsmarknaden. Även för dem finns det plats på Larsgården.

Motivering

"Larsgårdens Hundpensionat & Dagis ger sina gäster och deras ägare en omsorgsfull service. Företaget löser vardagliga problem och utmaningar med fantasi och med ett mycket gott bemötande. Här finns ett engagemang utöver det vanliga för att gäster, deras ägare och företagets personal ska må bra och kunna utvecklas. Företaget har också god vilja och hög ambition att skapa sysselsättning för personer som behöver stöd att ta sig in på arbetsmarknaden. Detta engagemang, i kombination med kunskap om hur djur kan stärka människors psykiska hälsa, har bidragit till att Larsgården har gett människor nya förutsättningar för sin framtida utveckling."

Helena blev Årets entreprenör

Helena Barany från transportföretaget Halmstads Delivery AB utsågs till Årets entreprenör. Priset ges till en eller flera personer som har betytt mycket för det lokala företagets tillväxt och utveckling. Vinnaren ska vara entreprenöriell och ha förmågan att ständigt se affärsmöjligheter.

Motivering

”Med ett fantastiskt driv och engagemang, och med en stor portion ödmjukhet och empati, har Helena tagit Halmstads Delivery AB till nästa nivå. I en tuff och utmanade bransch har hon hittat ett sätt att få ihop både helhet och lönsamhet med att vara en omtänksam arbetsgivare. Detta har möjliggjort att historiska drömmar gått i uppfyllelse, vilket i sin tur skapar väldigt fina förutsättningar för fortsatt framgång.”

De två övriga nominerade till Årets entreprenör

När det gäller Årets entreprenör väljs tre kandidater ut i en första omgång och därefter utses en slutlig vinnare. Det var därför en spännande stund för Helena Barany, Halmstads Delivery AB, Malin Enting, Creative Tools AB, och Ola Andrée, Scandtap AB när de väntade på juryns resultat.

Ola Andrée, Scandtap AB

Ola Andrée driver Scandtap, ett företag som tillverkar produkter i skandinavisk design för kök och badrum, med fokus på hållbara material.

Motivering

”Ola Andrée har sedan starten av Scandtap AB 2015 framgångsrikt utvecklat sitt bolag. Verksamheten har vuxit snabbt och tagit en fin position inom premiesegmentet i branschen kök- och badrumsdesign, inte bara i Sverige utan i hela Norden och i norra Europa. Ola har högt satta mål och är en driven och engagerad entreprenör som hela tiden vill ta sitt företag till nya höjder. Ola är väldigt mån om sin personal men också om miljön. I varje materialval och varje steg i produktionen är hållbarhet en ledstjärna. Kravet på hög kvalitet genomsyrar verksamheten och kommer att leda till fortsatta framgångar framöver.”

Malin Enting, Creative Tools AB

Malin Enting driver Creative Tools, som erbjuder ett brett sortiment av allt från 3D-printrar för privat bruk till avancerad mjukvara för professionella kreatörer med inriktning på film, television och spel.

Motivering

”Malin Enting har genom sitt engagemang och sin målmedvetenhet lyft Creative Tools AB till ett företag som idag erbjuder allt från 3D-printrar för privat bruk till avancerad mjukvara inom entertainment. I en bransch med snabb utveckling har hon lyckats hitta smarta vägar för företaget och skapat trygghet och tillväxt i bolaget. Detta går en ljus framtid till mötes och har stora förutsättningar för att växa och fortsätta sin framgångsresa.”

Diplom och konstverk av Stefan MÅS Persson

Samtliga vinnare och nominerade fick ta emot diplom med motiveringarna och varsin blombukett. De båda vinnarna fick dessutom konstverk av Stefan MÅS Persson. Prisutdelare var Lovisa Aldrin, ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i båda prisjuryerna.