• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Förslag till översiktsplan live på Facebook 30 oktober

På lördag, 30 oktober, klockan 10–12, finns chans för alla som är intresserade av Halmstads framtid att i direktsändning ta del av granskningsförslaget till ny översiktsplan. Det blir också möjligt att ställa frågor och få svar under livesändningen – som sker på kommunens Facebooksida. Länk till annan webbplats.

Förslaget till ny översiktsplan för Halmstads kommun, Framtidsplan 2050, är just nu ute på granskning. Förslaget har arbetats om efter samrådet förra hösten. Då kom det in drygt 800 synpunkter från kommuninvånare, organisationer och företag.

Alla som är nyfikna på hur det omarbetade förslaget ser ut och vilka ändringar som är gjorda efter samrådet, kan ta del av en presentation som sker i direktsändning på Halmstads kommuns Facebooksida på lördag. Det går också utmärkt att ställa frågor i chatten under livesändningen, svar får man direkt.

Live på kommunens Facebook

Under lördagens livesändning på Facebook mellan kl. 10 och 12 medverkar: Länk till annan webbplats.

  • Jonas Bergman (M), kommunstyrelsens ordförande
  • Anna Winnberg, projektledare för översiktsplanen Framtidsplan 2050
  • Annika Hansson, planstrateg
Bilden visar hur Halmstad växer utmed fem stråk, det är i centralort (Halmstad) samt i stråkens servicesamhällen och bostadsorter  som Halmstad växer.

Förslaget till ny översiktsplan för Halmstads beskrivs hur kommunens mark- och vattenområden ska användas de kommande 30 åren. Bilden visar hur Halmstad växer utmed fem stråk, det är i centralort (Halmstad) samt i stråkens servicesamhällen och bostadsorter som Halmstad växer.

Ring så svarar vi

För den som missar livesändningen finns möjlighet att ställa sina frågor på någon av de kvarvarande telefontiderna:

  • 8 november, kl. 17–19
  • 23 november, kl. 10–12
  • 1 december, kl. 13–15

Besluta i kommunfullmäktige

Granskningen är den sista möjligheten för invånare och andra att ge synpunkter på förslaget till ny översiktsplan. Synpunkter lämnas skriftligt till Halmstads kommun via e-post eller vanlig post senast den 5 december. Alla synpunkter som kommer in sammanfattas och besvaras i ett granskningsutlåtande. Under våren 2022 kommer förslaget till ny översiktsplan upp i fullmäktige för antagande, efter godkännande i kommunstyrelsen.