• Halmstads webbplatser

Halmstad växer-rummet

Vill du se hur Halmstad kommer att växa och se ut i framtiden? Välkommen in i Halmstad växer-rummet i Rådhusets entréområde. På en 150 kvadratmeter stor utställningsyta kan du ta del av hur Halmstads kommun vill utveckla och utforma kommunen på ett smart och hållbart sätt, både i närtid och de kommande 30 åren.

Informationen presenteras på olika sätt till exempel genom 3D-modeller, filmer, kartor, text, utskrivna handlingar och bildskärmar.

Här visas nya bostadsområden och infrastruktursatsningar, men även de utmaningar där kommunen måste anpassa sig efter nya förhållanden – som att klimatsäkra områden och arbeta för hållbar utveckling.

Rummets innehåll kommer att skifta över tid i takt med att nya områden detaljplaneras och nya strategiska planer tas fram.

Rummets öppettider

Måndag–torsdag 8–17 och fredag samt dag före helgdag 8–16.
Rummet följer rådhusets öppettider.

Alla är välkomna in och kika. Du behöver inte anmäla dig i receptionen. Gå förbi receptionen, uppför trappan och till höger. 

Rummet är inte bemannat, men du kan vända dig till Rådhusets reception för frågor.

En pappa med sin dotter tittar på en skärm med 3D-visualisering av Halmstad.

Tyck till under samråd och granskning

När en detaljplan eller övergripande strategisk plan är ute på samråd eller granskning har du chans att lämna dina synpunkter. Då finns alla handlingar att läsa i pappersform i Halmstad växer-rummet. De finns också digitalt på webben. Under "Aktuella projekt" kan du söka fram vilka planer som är öppna för synpunkter just nu.