Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Föreningsforum

Syftet med Halmstads kommuns föreningsforum är att vara ett nätverk och en mötesplats för Halmstads ideella föreningar. Föreningsforumet spänner över hela kommunens föreningsliv och innehåller en blandning av information, kontaktskapande, föreläsning och inspiration samt diskussion av strategiska frågor.

Föreningsforumets tre främsta syften är:

 • Dialog
 • Nätverkande
 • Fortbildning

Föreningsforumsträffar

Föreningsforumsträffar arrangeras ett par gånger per år och är öppna för alla ideella föreningar i Halmstads kommun. Träffarna kan innehålla allt från information om aktuella händelser till intressanta föredrag med spännande gästföreläsare.

På föreningsforumsträffarna finns det också möjlighet att träffa kommunens tjänstemän och politiker som arbetar med föreningsfrågor eller nära kommunens föreningsliv.

Föreningsforumet kan även vara en väg för andra aktörer som önskar att nå eller komma i kontakt med kommunens föreningar.

Nästa Föreningsforum: Vi återkommer med datum

Anmälan till Föreningsforum

Föreningsforumet är kostnadsfritt men vi vill att du föranmäler dig. Anmälan görs via webbformuläret nedan (Obs, en person per anmälan). Om du får förhinder så avboka din plats.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 19 maj klockan 11.00.

Tidigare Föreningsforum

 • 22/5 2017 Tema: Behovet av idrotts- och fritidsanläggningar nu och i framtiden
  Halmstad växer och befolkningen ökar stadigt vilket gör att behovet av anläggningar förändras. Tillsammans med SISU och Hallands Idrottsförbund samlade vi föreningslivet för att diskutera behovet av idrotts- och fritidsanläggningar nu och i framtiden samt inspirera att tänka nytt.
 • 28/11 2017 Tema: Integration
  Hanin Shakrah har fram till nyligen arbetat som journalist på SVT, bland annat med det Kristallenbelönade programmet Fosterland. Hon har juristbakgrund och föreläser regelbundet för svenska myndigheter, ideella krafter om Syrien och lokalsamhällets potential som integrerande kraft. Hanin har tidigare själv arbetat med flyktingfrågor både i Sverige och utanför. Hanins föreläsning handlade främst om Syrien, flyktingsituationen och om de utmaningar som möter flyktingarna under och efter flykten ifrån sitt gamla hemland. 
 • 26/4 2016 Tema: Hur man behåller ungdomar i en förening
  Gästföreläsare var Pernilla Holmén. Med lång erfarenhet inom föreningslivet, som utbildningsinstruktör för barn-och ungdomsledare samt utifrån det dagliga mötet med barn och ungdomar lyfte Pernilla exempel på framgångsfaktorer för att behålla barn och ungdomar i föreningslivet, framförallt med fokus på ledarrollen.
 • 23/11 2015 Tema: Integration
  Gästföreläsare var Patricia Daoud, verksamhetsledare i IFK Trollhättan, som arbetar i integrationsprojektet Ung Fritid. Patricia presenterade bland annat arbetet i Ung Fritid och hur olika typer av föreningar kan gå tillväga för att skapa förutsättningar för integration bland barn och ungdomar. Under 2014 tog hon även emot priset som Årets Brobyggare för sitt föredömliga arbete med integration och inkludering.
 • 27/5 2015 Tema: Det goda ideella ledarskapet Gästföreläsare var Jim ”Jimmen” Thuresson, med idrottsliga erfarenheter som sträcker sig från att själv ha varit aktiv basketspelare, förbundskapten för herrarna i basket i 25 år, till ett stort och brett engagemang i sin hemmaförening Borås Basket. Jims ledarfilosofi hör dock inte bara hemma i idrottsvärlden utan passar väl in i vilket ledarskap (eller föräldraskap) som helst.