Dela sidan på sociala medier

Kontakta Halmstads kommun

Telefon

Öppettider för besökare

Besöksadress

035-13 70 00

Måndag-torsdag

Rådhuset, Kyrkogatan 5

 

Kl. 08.00 - 17.00

 

Telefontider

Fredag

Postadress

Måndag-torsdag

Kl. 08.00 - 16.00

301 05 Halmstad

Kl. 07.00 - 17.00

 

 

Fredag

 

E-post

Kl. 07.00 - 16.00

Se kartalänk till annan webbplatsdirekt@halmstad.se

Föreningsforum

Syftet med Halmstads kommuns föreningsforum är att vara ett nätverk och en mötesplats för Halmstads ideella föreningar. Föreningsforumet spänner över hela kommunens föreningsliv och innehåller en blandning av information, kontaktskapande, föreläsning och inspiration samt diskussion av strategiska frågor. Föreningsforumets tre främsta syften är dialog, nätverkande och fortbildning.

Föreningsforumsträffar

Föreningsforumsträffar arrangeras ett par gånger per år och är öppna för alla ideella föreningar i Halmstads kommun. Träffarna kan innehålla allt från information om aktuella händelser till intressanta föredrag med spännande gästföreläsare.

På föreningsforumsträffarna finns det också möjlighet att träffa kommunens tjänstemän och politiker som arbetar med föreningsfrågor eller nära kommunens föreningsliv. Föreningsforumet kan även vara en väg för andra aktörer som önskar att nå eller komma i kontakt med kommunens föreningar.

Nästa föreningsforum

27 mars kl. 17.00 i Klarasalen på Stadsbiblioteket

Vi välkomnar er från föreningslivet i Halmstad till en inspirerande kväll med temat ”Är din förening öppen för alla? Hur möter föreningslivet personer med funktionsnedsättningar på bästa sätt?” 

Under denna kväll delar bland annat ABF med sig av sina verktyg för föreningslivets bemötande av personer med funktionsnedsättningar och informerar samtidigt om de utbildningar som föreningar kan gå. Attention berättar även hur föreningslivet kan bemöta personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Ni får samtidigt möjlighet att tillsammans med Hallands Parasportförbund prova på olika aktiviteter. Tore, flerfaldig guldmedaljör och världsrekordinnehavare i Paralympics, kommer betona att ”man kan om man vill” och berättar även om rullstolsinnebandyn som drivs i Halmstad.  Ni kommer även få träffa och lyssna till Årets Eldsjälar Jan-Åke Bengtsson, HK Vandraren och Leif Andersson, HGIF Tre Hjärtan.
 
Tjänstemän inom kommunen kommer även att informera om de föreningsstöd som ni kan söka för denna typ av verksamhet och hur arbetet kring tillgänglighetsanpassningar i kommunens idrotts- kultur- och fritidsanläggningar ser ut. 
 
Agenda
17.00 Drop in-mingel, prova-på aktivitet och fika
17.30 Information och föreläsningar av kvällens gäster
19.00 Frågor och avslut

Hjärtligt välkomna till en viktig och inspirerande kväll!

Anmälan till Föreningsforum

Föreningsforumet är kostnadsfritt men vi vill att du föranmäler dig. Anmälan görs via webbformuläret nedan (obs, en person per anmälan) senast den 22 mars. Om du får förhinder så avboka din plats. Bekräftelse på anmälan skickas via e-post till den angivna e-postadressen.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 22 mars klockan 21.00.

Tidigare föreningsforum

16/11 2017: Tema: fördelar och utmaningar med en ideell förening samt möjligheter till föreningsstöd

Hallands Idrottsförbund och SISU inledde med föreläsning om vad det innebär att vara medlem i en ideell förening samt tips för att möta den ideella föreningens utmaningar. Därefter tog kommunens tjänstemän vid och informerade om de olika föreningsbidrag och stöd som finns att söka i kommunen.

22/5 2017 Tema: Behovet av idrotts- och fritidsanläggningar nu och i framtiden

Halmstad växer och befolkningen ökar stadigt vilket gör att behovet av anläggningar förändras. Tillsammans med SISU och Hallands Idrottsförbund samlade vi föreningslivet för att diskutera behovet av idrotts- och fritidsanläggningar nu och i framtiden samt inspirera att tänka nytt.

28/11 2016 Tema: Integration

Hanin Shakrah har fram till nyligen arbetat som journalist på SVT, bland annat med det Kristallenbelönade programmet Fosterland. Hon har juristbakgrund och föreläser regelbundet för svenska myndigheter, ideella krafter om Syrien och lokalsamhällets potential som integrerande kraft. Hanin har tidigare själv arbetat med flyktingfrågor både i Sverige och utanför. Hanins föreläsning handlade främst om Syrien, flyktingsituationen och om de utmaningar som möter flyktingarna under och efter flykten ifrån sitt gamla hemland.

26/4 2016 Tema: Hur man behåller ungdomar i en förening

Gästföreläsare var Pernilla Holmén. Med lång erfarenhet inom föreningslivet, som utbildningsinstruktör för barn-och ungdomsledare samt utifrån det dagliga mötet med barn och ungdomar lyfte Pernilla exempel på framgångsfaktorer för att behålla barn och ungdomar i föreningslivet, framförallt med fokus på ledarrollen.

23/11 2015 Tema: Integration

Gästföreläsare var Patricia Daoud, verksamhetsledare i IFK Trollhättan, som arbetar i integrationsprojektet Ung Fritid. Patricia presenterade bland annat arbetet i Ung Fritid och hur olika typer av föreningar kan gå tillväga för att skapa förutsättningar för integration bland barn och ungdomar. Under 2014 tog hon även emot priset som Årets Brobyggare för sitt föredömliga arbete med integration och inkludering.

27/5 2015 Tema: Det goda ideella ledarskapet

Gästföreläsare var Jim ”Jimmen” Thuresson, med idrottsliga erfarenheter som sträcker sig från att själv ha varit aktiv basketspelare, förbundskapten för herrarna i basket i 25 år, till ett stort och brett engagemang i sin hemmaförening Borås Basket. Jims ledarfilosofi hör dock inte bara hemma i idrottsvärlden utan passar väl in i vilket ledarskap (eller föräldraskap) som helst.