• Halmstads webbplatser

Unga i Oskarström får äntligen ny mötesplats

Mötesplatsen United i Oskarström flyttar in i nya lokaler. Verksamheten har levt i kappsäck i ett par år men nu får ungdomar i Oskarström äntligen ett eget hus som är bara för dem. Den 6 april blir det invigningsfest.

–Vi ungdomscoacher har längtat så mycket efter de här nya lokalerna som kommer bli en fin bas för ungdomar i Oskarström, säger Emma Sigbo, en av fyra ungdomscoacher som jobbar på mötesplatsen United.

Unga utformar verksamheten
Byggnaden var tidigare en förskola. Den har nu renoverats och byggts om för de verksamheter som ungdomarna vill ha. Det finns rum för många olika aktiviteter, till exempel tv-spel, styling, dans och sång. Det finns också kafé och ett stort allrum med biljard och pingisbord. En stor trädgård kommer att göras i ordning för utomhusaktiviteter som kubb och grillning.

–Det är också perfekt att vi hamnat nära både fotbollsplaner, tennisbana och Furulundsbadet. Självklart är det ungdomarna själva som utformar verksamheterna med stöd av oss, säger Emma Sigbo.

United kommer att ha öppet olika tider för olika åldersgrupper, måndagar–lördagar.

De senaste två åren i kappsäck
Mötesplatsen för unga i Oskarström har flyttat många gånger. Uniteds senaste lokaler låg i Österledsskolan åren 2015–2022. Sedan dess har verksamheten varit mobil och haft planerade aktiviteter på olika platser.

Halmstads kommun driver fem mötesplatser för unga. Förutom i Oskarström finns mötesplatser för unga på Andersberg, Vallås och Fyllinge, och kulturhuset för unga i centrum, Nolltrefem.

Hösten 2024 öppnar också en helt ny mötesplats tillsammans med ett nytt barn- och ungdomsbibliotek i nya Ranagårdsskolan.

Mer om United, öppettider, åldrar, aktiviteter med mera.

Andra mötesplatser för unga i Halmstads kommun.