• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Svenska kyrkan i Harplinge-Steninge är årets bästa praoplats i Halmstad

Halmstads kommuns pris för årets bästa praoplats delades undet torsdagen ut till Svenska kyrkan i Harplinge-Steninge. Priset delades ut av Victor Rundqvist (C), kommunråd till kyrkoherde Peder Jarnvall med personal.

Församlingen får priset för årets bästa praoplats med motiveringen:

”Svenska kyrkan i Harplinge-Steninge har sedan flera år tillbaka tagit emot praoelever som under en veckas tid fått en första kontakt med arbetslivet. Oavsett om det gäller arbetsuppgifter på kyrkogården eller inom barnomsorgen vid Kyrkbackens förskola, har eleverna haft det riktigt bra på sin praovecka. Bemötandet är alltid på topp. I församlingen är alla välkomna och vid flera tillfällen har arbetsuppgifterna för praoelever anpassats efter elevernas särskilda behov och förutsättningar. Det har även varit möjligt att besöka arbetsplatsen i förväg om det behövdes. Arbetsplatsen är en förebild för andra arbetsgivare i Halmstads kommun och blir därmed årets bästa praoplats 2022.”

Fint bemötande av praktikanter

- Det är väldigt kul att se att Svenska kyrkan i Harplinge-Steninge får denna utmärkelse. Arbetsgivaren är känd för sitt fina bemötande av praktikanter. Praktik i årskurs 8 handlar om så mycket mer än att utföra arbetsuppgifter på en arbetsplats. Denna arbetsgivare ser detta och gör allt för att praoeleven ska få en så bra vecka som möjligt säger Bob de Vries, praosamordnare.

Det här är prao

För att öka jämlikheten i skolan och ge elever en möjlighet att prova på yrkeslivet har alla elever i årskurs 8 obligatorisk praktisk arbetslivsorientering (prao). Prao innebär att eleverna är ute och praktiserar på en eller flera arbetsplatser för att få erfarenhet av yrkeslivet och få möjlighet att testa på olika yrken.

I Halmstads kommun praoar elever två gånger i årskurs 8, en vecka på höstterminen och en vecka på vårterminen.

Är du arbetsgivare och vill ta emot en praoelever? Läs mer om prao och anmäl din arbetsplats.