• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Rekord i brudpar, glädjespridande kramishjärtan och välbesökt HLR

Alla hjärtans dag 2023 slog rekord med hela 18 brudpar som ville vigas i ett hjärtligt pyntat Rådhus. Nytt för i år var tre kramgoa hjärtan som gått runt på stan och bjudit på kakor samt utbildning i hjärt- och lungräddning i gallerian.

Halmstads kommun firar 14 februari med mängder av hjärtliga aktiviteter. Runt om i kommunens verksamheter har det under dagen firats, pysslats och fikats och ätits med hjärtligt tema. Besökare på flygplatsen, mötesplatser för unga och på HFAB:s kontor har möts av olika hjärtliga aktiviteter.

Den kanske mest kända aktiviteten är drop in-vigsel i Rådhuset. Det tidigare rekordet var 17 brudpar, vilket alltså slogs i år då hela 18 par vigde sig. Alla brudpar har fått en present och extra hjärtlig inramning med ballonger och röda matta.

HLR i gallerian

Flera andra aktörer har valt att haka på alla hjärtans-firandet med egna hjärtliga aktiviteter. Bland annat Halmstad city som engagerat tre röda kramishjärtan som delat ut kakor. I de populära hjärtanen, som många stannade och fotograferande, gömde sig elever från Sturegymnasiet.

Livräddarna erbjöd hjärt- och lungräddning, HLR, i Gallerian där det var en strid ström av Halmstadbor som tränade under eftermiddagen.

Kramgoa hjärtan

Lena Johansson hjälper Taimallh Alsakka lära sig grunderna i hjärt- och lungräddning, HLR.

Natally Pretel Juian och Christian Thorsén passade på att gifta sig i Rådhuset på alla hjärtans dag.

Victoria Arvidsson och Anton Lindgren var ett av de 18 par som passade på att gifta sig Rådhuset på alla hjärtans dag.