• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Radiokakan fyller 1 år – ge oss dina bästa minnen från första året!

Det populära programmet Radiokakan fyller 1 år den 14 oktober. Då blir det jubileumssändning med Kathinka Linde och Roland Andreasson som gäster i studion, utlottning av blombuketter och annat kul. Lyssnarna uppmanas att i förväg berätta om sina bästa minnen med programmets första år. Vad uppskattade du mest?

Sändningen blir den 104:e i ordningen. Varje måndag och torsdag sedan ett år tillbaka har främst äldre lyssnare runt om i kommunen samlats runt radioapparaten för att höra vad Peter Bengtsson och Maggan Ek från Dramalogen bjuder på för spännande inslag.

Skriv eller ring in dina bästa minnen

Den här gången kan du själv bidra. Skicka eller ring in dina bästa minnen från sändningarna under året som gått. Kanske kan det komma med i sändningen!

Ring 070-606 19 69, eller mejla till peter@dramalogen.se!

Gästerna i studion har varit många under Radiokakans första år. Även ministrar som Lena Hallengren och Ardalan Shekarabi har deltagit men oftast är gästerna från trakten, som de två lokala kulturprofilerna Kathinka Linde och Roland Andreasson som medverkar i jublileumssändningen.

– Programmet blev en större succé än vad vi vågade tro, konstaterar Gabriela Arvidsson, myndighetschef på Halmstads kommun.

Radiokakan har skapat samvaro under pandemin

Programmet kom till som en effekt av pandemin och stängda mötesplatser för äldre. Det fanns ett behov av nya kanaler för att nå ut till äldre som ofta var isolerade i sina hem. Genom att göra programmet interaktivt och uppmana lyssnare att ringa in till Radiokakan, skapades ändå en samvaro.

– Radio fick ett nytt liv och blev ett sätt att umgås. På boenden har många samlats för att lyssna tillsammans och i hemmen blev programmet ett komplement för att motverka ensamhet och pandemins effekter, berättar Gabriela Arvidsson.

Sändningarna kommer att fortsätta under hela 2021 och förhoppningen är att kunna få statliga medel för finansiering även 2022.

Sändningstid och frekvens

Radiokakan sänds på torsdagar och måndagar klockan 17.00–18.00 på frekvensen 88,6 MHz.

Därför heter programmet Radiokakan

Namnet på programmet härstammar från radiokakan, en gammal svensk klassisk kaka. En teori om namnet som nämnts i tv-programmet Historieätarna på SVT är att den lanserades i radions barndom på 1920-talet med fördelen att den kunde ätas ljudlöst, utan att det knaprar, vilket var en fördel när man lyssnade på radio (Wikipedia).