• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Påverka äldreomsorgen – populäraste förslagen hamnar hos politikerna

Under 2021 ges alla Halmstadbor möjligheten att påverka och förbättra äldreomsorgen i Halmstads kommun genom att lämna in egna eller rösta på andras förslag till förbättringar.

Förslag som får fler än 100 röster under en 60-dagarsperiod kommer att tas upp i hemvårdsnämnden.

– Oavsett ålder eller var du bor är alla välkomna att delta genom att lämna ett förslag själv eller genom att rösta på andras förslag, antingen digitalt eller analogt. På det här viset synliggörs vilka frågor som engagerar halmstadborna. Det ger oss även möjligheten att fånga upp kreativa idéer och förslag som är framåtdrivande, säger Gabriela Arvidsson, myndighetschef på hemvårdsförvaltningen.

Förslagen lämnas in via en e-tjänst på kommunens webbplats. De som inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan kontakta Halmstads kommuns kundcenter för att få hjälp att lämna ett förslag eller rösta på förslag.

För att få ett förslag publicerat för röstning krävs det att förslaget är kopplat till äldreomsorgen, är genomförbart och inte strider mot något gällande regelverk eller på annat sätt är olämpligt.

Förslag som uppfyller kraven publiceras på webbplatsen och blir tillgängliga för allmänheten att rösta på. Det är den enskilde själv som ansvarar för att sprida sitt förslag och få andra att rösta på det. Alla förslag som får fler än 100 röster under en 60-dagarsperiod kommer att tas upp i hemvårdsnämnden.

Välkommen att göra en bra äldreomsorg ännu bättre.