• Halmstads webbplatser

Omfattande brand på gamla Äventyrslandet

Det brinner i byggnader på före detta Äventyrslandet i Halmstad. Räddningstjänsten utfärdade under kvällen ett VMA - viktigt meddelande till allmänheten i området Alet/Eketånga; Undvik brandröken - gå inomhus, stäng fönster och dörrar! Vid cirka klockan 00.50 kunde VMA och restriktionerna hävas.

Under söndagskvällen började det brinna kraftigt i restaurangen på gamla Äventyrslandet. Räddningstjänsten var snabbt på plats.

Räddningstjänsten gick vid kl 21.13 ut med ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) till de som befinner sig i området.
VMA lyder: Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges P4 Halland.

Kl 21.45 - 28 april
Femton enheter är på plats för att bekämpa branden och några flera på väg. Branden är inte under kontroll. Gaspatroner stör insatsen och försvårar släckningsarbetet. Det faller ett gnistregn över området och kraftig, svart rök från branden.

Kl 23.00 - 28 april
Räddningstjänsten jobbar fortfarande på för att att hindra branden att spridas men den är fortfarande inte under kontroll. Branden är dock mindre intensiv och gnistregnhar minskat. Det är ytterligare enheter på väg. Boende i närheten har fått information om att det kan bli aktuellt med evakuering men inget hus är utrymt.

Kl 00.50 - 29 april
VMA är nu återkallat. Räddningsledaren vid branden meddelar att faran är över och att de restriktioner som funnits nu har hävts. Det brinner fortfarande men med minskad intensitet och branden är under kontroll. Det brinner fortfarande men med minskad intensitet och branden är under kontroll.