• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Ny tjänst stärker näringslivsarbetet

Nu vässar Halmstads kommun sitt näringslivsarbete ytterligare. Från 1 januari får kommunen en näringslivschef, med uppdraget att leda och samordna arbetet för att utveckla företagsklimatet i Halmstad. Niclas Simonsson har fått tjänsten.

Näringslivschefen förstärker kommunens tillväxtavdelning, som bildades 2019. Han har uppdraget att utveckla såväl arbetet med näringslivsfrågor som med hållbar utveckling inom områden som demokrati, social hållbarhet med mera. Tillväxtavdelningens uppdrag är alltså brett och en förstärkning behövs för att nå framgång i näringslivsfrågorna.

– För drygt ett år sedan började vi arbetet med att strukturera kommunens näringslivsarbete utifrån nulägesanalyser och en ny organisering. Nu har vi en färdplan klar och med hjälp av Niclas som näringslivschef får vi ytterligare fart för att driva arbetet framåt, säger Lina Siljegård, tillväxtdirektör.

Samordnar arbetet med service till företagen

Niclas Simonssons uppdrag blir att leda, samordna och följa upp kommunens arbete med att utveckla företagsklimatet i Halmstad. Detta bedrivs såväl på tillväxtavdelningen som inom hela kommunkoncernen – alla delar har en viktig roll i arbetet för att ge företagen en god service som underlättar deras utveckling.

– Jag brinner för kvalitet och service. Att få bidra till näringslivets positiva upplevelser av kommunen och till att ytterligare höja ribban för den service som kommunen kan leverera, motiverar mig. Jag ser verkligen fram emot den gedigna utmaning som det innebär att vara näringslivschef i Halmstads kommun, säger Niclas Simonsson.

Han arbetar sedan fem år tillbaka inom Halmstads kommun, idag med lokalförsörjning till kommunala verksamheter och tidigare med förvaltning av mark och fastigheter. Niclas Simonsson har ett förflutet som fastighetsmäklare och har också varit verksam inom restaurangbranschen.

Han tillträder som näringslivschef den 1 januari.