• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Nyfiken på att kommunicera med stöd av tecken?

Nu har Halmstads kommun lanserat en kostnadsfri digital kurs i TAKK/TSS (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation/Tecken Som Stöd) för dig som är intresserad av att lära dig tecken, privat eller i tjänsten.

Utbildningen innehåller cirka 800 tecken, material att skriva ut och träna på, filmer kring hur du tecknar och teori. Kursen vänder sig till alla som är intresserade av att lära sig tecken, privat eller i tjänsten och oavsett om tecken används tillsammans med barn, vuxna eller äldre personer.

Tillgänglig för alla

- Vi har sett ett behov av en basutbildning i tecken med viktiga ord och begrepp och vi tycker det är fantastiskt att nu kunna erbjuda en kostnadsfri kurs i tecken som finns tillgänglig för alla. Detta kan öka tillgängligheten för alla som använder tecken som ett sätt att kommunicera, och personal och anhöriga kan få tillgång till samma basord och utvecklas tillsammans, för allas rätt att kommunicera, säger Therese Olsson Eriksson, specialpedagog dövhet/hörsel och Sanna Björk, logoped som har utformat utbildningen.

Du hittar kursen på Pedgog Halmstads lärportal Länk till annan webbplats., men kursen är öppen för alla oavsett om du är pedagog eller inte, eller var du

För att få tillgång till kursen behöver du först skapa ett kostnadsfritt konto på lärportalen.