• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Nu införs ny rutin på Halmstad Arena Bad för ökad badsäkerhet

Från och med den 2 maj måste barn och ungdomar i åldern 12-17 år som vill bada själva på Halmstad Arena Bad ha sina föräldrars godkännande. Syftet är att öka tryggheten och badsäkerheten på badet för både besökare och personal.

Den nya rutinen innebär att vårdnadshavare eller förordnad vårdnadshavare måste registrera sig själv och sitt barn via bank-id på badets webbplats eller på plats. I och med registreringen lämnar vårdnadshavare sina kontaktuppgifter samt intygar att barnet är simkunnigt och godkänner badets regler.

Under de senaste åren har antalet incidenter på badet ökat, främst kopplat till barn som besöker anläggningen utan vuxet sällskap. Den nya rutinen gör det lättare för personalen att komma i kontakt med föräldrar om något skulle hända eller om barnet inte följer de ordningsregler som finns.

Barn och ungdomar som kommer till Halmstad Arena Bad tillsammans med vuxet sällskap behöver inte registrera sig. Det kostar inget att registrera sig och när barnet är 18 år tas registreringen bort.

Registrering öppnar 18 april

Redan den 18 april kan vårdnadshavare börja registrera sig själva Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och sina barn inför den nya rutinen.

Beslutet om den nya rutinen togs av dåvarande teknik- och fritidsnämnden i juni 2022. Införandet av rutinen har försenats på grund av tekniska problem.