• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Maredsgården i Oskarström såld till bagarprofil

Maredsgården i Oskarström säljs nu av Halmstads kommun. Köpare är My Feldt som bland annat driver bageriverksamhet i centrala Halmstad.

Maredsgården i Oskarström säljs nu av Halmstads kommun. Köpare är My Feldt som bland annat driver bageriverksamhet i centrala Halmstad.

Maredsgården har varit i kommunens ägo sedan 1997 då fastigheten skänktes till kommunen av ägarna bakom fabriken Tasso. Lokalerna användes senare som fritidsgård och för föreningsverksamhet.

Brann 2017

Lokalerna stängdes 2007 och 2017 eldhärjades skolbyggnaden som inte gick att restaurera och revs sedan, trots att fastigheten hade ett bevarandekrav på sig, så kallad q-märkning.
Den kvarvarande byggnaden har också en q-märkning som innebär att exteriören inte får förvanskas.

Ursprungligen bestod gården av två byggnader i tegel och en utomhusscen. Det äldsta huset uppfördes 1891, som skola åt fabriksarbetarnas barn. Det så kallades Annexet byggdes 1923 och användes både som skol- och kyrksal.

Nytt besöksmål

Nu står det dock klart att My Feldt, som bland annat driver bageri i centrala Halmstad köper fastigheten för att bygga verksamhet på platsen.
Kommunen säljer fastigheten, efter att den värderats av en oberoende fastighetsvärderare, för 400 000 kronor.

– Det är verkligen roligt att vi nu har sålt fastigheten till en ägare som har höga ambitioner och planer för fastigheten. Det här kan komma bli ett nytt besöksmål för kommunenoch Oskarström, säger Stefan Pålsson, kommunstyrelsens ordförande (S).