• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

”Kultur på slottet” öppnar Halmstads slott

Nu skapas en ny mötesplats för Halmstads kulturarv. Under namnet Kultur på slottet, samlar tre föreningar sina verksamheter i lokaler på Halmstads slott som på så sätt görs tillgängligt för allmänheten.

Kultur på slottet är resultatet av ett samarbete mellan Halmstads kommun och föreningslivet. Föreningen Gamla Halmstad, Halmstads Hemslöjdsförening och Halmstads Idrottshistoriska förening kommer att hålla till i östra flygeln av Halmstads slott. Där planeras aktiviteter som utställningar, föreläsningar och skapande, för både medlemmar, invånare och turister.

Halmstads kulturarv i historisk miljö

Kulturförvaltningen i Halmstads kommun har arbetat länge för att möta det stora intresset för Halmstads slott som finns från invånare och turister och för att ge möjlighet till ökad kunskap om Halmstads kulturarv. Samtidigt har föreningarna uppvaktat kommunen för att få möjlighet att verka från slottet.

- Nu är vi i mål med att öppna Halmstads slott genom ett unikt samarbete med en del av föreningslivet i Halmstad som har kulturhistoria som sin gemensamma nämnare, säger Ola Magnusson, kulturchef i Halmstads kommun.

Utställning till sommaren

De tre föreningarna kommer att ha både interna och publika verksamheter i lokalerna som ligger i slottets östra flygel närmast Nissan. Det största rummet, gemaket, rymmer femtio personer. Som första publikt arrangemang planeras en historisk utställning som öppnar i juni.