• Halmstads webbplatser

Kristina Lännergren lämnar för vd-roll

Kristina Lännergren, styrning- och utvecklingsdirektör går vidare till en tjänst som vd för VästKom. Kristina har arbetat i Halmstads kommun i tre år med ansvar för styrnings-, it- och digitaliseringsfrågor.

– Det har varit tre väldigt utvecklande år och jag har trivts mycket bra med både medarbetare och kollegor. Men ibland dyker en möjlighet upp och uppdraget med kommunerna som ingår i VästKom kunde jag inte motstå, säger Kristina Lännergren.

Styrmodell och digitalisering

Kristina Lännergren arbetar som direktör på kommunledningsförvaltningen och när hon började 2021 var hennes tjänst nyinrättad. Hon har tillsammans med sin avdelning bland annat fortsatt att utveckla kommunens styrmodell som är processen för det gemensamma mål- och kvalitetsarbetet.

Kristina har också tillsammans med serviceförvaltningen och kollegor på kommunledningsförvaltningen arbetat med att utveckla arbetet inom området digitalisering. Verksamhetsutveckling med stöd av it och ny teknik är ett område som vuxit i betydelse och omfattning under hennes tid i kommunen.

– Kristina har bidragit med stort engagemang i flera tunga styrningsfrågor. Hon har också stärkt förmågan kring sina områden i vår organisation. Hon blir saknad hos oss och jag önskar henne lycka till på det nya jobbet, säger Mattias Rossköld, kommundirektör.

Kristina lämnar Halmstads kommun i slutet av april 2024 och rekrytering av hennes ersättare inleds inom kort.