• Halmstads webbplatser

Kostnadsfria guider om Halmstad i din mobil

Nu finns Halmstad Stories, en plattform som ger både invånare och besökare en spännande inblick i Halmstads rika historia, kultur och musik. Med hjälp av din mobil upptäcker du Halmstad på ett nytt sätt.

Ny applikation som inte kräver en app

Eftersom Halmstad Stories är en webbplats behöver du inte ladda ner en app som tar minne i mobilen. I stället får du allt via webbplatsen som främst är skapad för mobil, men även fungerar på exempelvis en dator. Användaren söker upp en guide som hen är intresserad av genom en inspirerande bildlista, kortfattad lista eller en karta och kan se på kartan var hen befinner sig. Halmstad stories kostar inget att använda.

Guider vid lanseringen

Halmstad Stories innehåller guiderna:

  • En historisk stadsvandring
  • Berättelser om Halmstad slott
  • Friluftsmuseet Hallandsgården
  • Slaget vid Fyllebro
  • Vikingaslaget vid Nissan

Kommande guider om Gyllene Tiders Halmstad

Den 12 juni släpps ytterligare två guider som följer i Gyllene Tiders fotspår. Det blir en promenad genom stan och en bilburen tur runt Halmstad. Materialet är helt nytt och delar av historierna har aldrig delats av bandet tidigare.

Flera språk för utländska besökare

Inför sommarsäsongen kommer guiden om Halmstad slott att översättas till engelska, danska och tyska. Även plattformen kommer att översättas för att den också ska kunna nyttjas av Halmstads utländska besökare. Fler guider kommer översättas efter hand.

Läs mer och prova Halmstad stories redan idag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Plattformen har inspirerats av kommunens egenutvecklade kartverktyg Hajk och har utvecklats för att ge användarna en optimal upplevelse när hen upplever Halmstad.