• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Kom och prata bygglov med oss!

Under tre tillfällen nu i vår är alla, privat som företagare, välkomna till bygg- och miljöförvaltningen för att prata bygglov. I våra lokaler på Kungsgatan träffar du personer direkt från verksamheten som du kan ställa dina frågor till och bolla idéer med.

- Vi vet ju att många går i tankar att dra igång projekt under sommarmånaderna. För dem är det ju dags att söka bygglov och här är den öppna bygglovsrådgivningen ett bra tillfälle att lösa initiala knutar, säger Anders Thorén, förvaltningschef på bygg- och miljöförvaltningen. Vid första tillfället - tisdag 4 april - finns även representant från kommunens mark och exploateringavdelning med för att svara på frågor om tomterna som släpps i Fyllinge.

Hög efterfrågan - utökat antalet tider

Det finns många parametrar att ha i åtanke och ha med sig in när man ska söka ett bygglov. Vill du bygga nytt, glasa in altanen, riva ett uthus eller göra någon annan byggåtgärd? Eller bara göra förbättringar för ditt boende? Kom och träffa våra duktiga bygglovhandläggare och bygglovsrådgivare som kan hjälpa dig att komma vidare med dina idéer och drömmar.
- Vi har utökat antalet tider för bygglovsrådgivning men de gick åt snabbare än förväntat så nu sätter vi in extra insatser för de som vill prata med oss, säger Anders Thorén.

För dig som redan har ett pågående ärende ska du kontakta din ordinarie bygglovhandläggare. Vi kör under eftermiddagarna ett drop in-system – alltså krävs ingen föranmälan.

Andra tillfällen

Vi anordnar dessutom ett nytt öppet Hus för solceller där även energi- och klimatrådgivare är med, denna gång på Stadsbiblioteket 8 maj 16.00-19.00 samt att Halmstads kommun även kommer att finnas på plats ute i Fyllinge den 15 april, mer info finns när det närmar sig. Förutom öppet hus fylls det varje månad på med nya tider i den digitala bygglovsrådgivningen. Mer information finns på bygglovsrådgivningen.

Öppen bygglovsrådgivningen

Datum: tisdag 4 april, tisdag 2 maj samt tisdag 7 juni
Tid: 13.00-16.00
Plats: Kungsgatan 12, 302 45 Halmstad