• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Kommunen välkomnar alla nya studenter

Nu är det dags att välkomna alla nya högskolestudenter till Halmstad och den traditionsenliga Nollningen – i år är det dessutom 40 år sedan Halmstad Studentkår hälsade studenter välkomna till vår stad för första gången! I drygt en vecka kommer de nyblivna studenterna att synas runt om i stan när de deltar i alla nollningsaktiviteter. Som vanligt så avslutas Nollningen med en riktig höjdpunkt både för studenter och allmänhet, kappseglingen Regattan i Nissan!

Bild från kappseglingen regattan år 2022

Kappseglingen Regattan 2022

Nollningen invigs fredagen den 18 augusti

Nollningen invigs på amfiteatern i Linehedsparken fredagen den 18 augusti klockan 13.00 av Högskolans tillförordnade prorektor Anders Nelson, kommunråd Stefan Pålsson och kårordförande Linnea Håkansson.

Vid invigningen finns cirka 1 700 studenter på plats, både nya studenter och studenter som är engagerade i Nollningen. Amfiteatern fylls av en palett med färgglada overaller och fanor.

Missa inte Regattan lördagen den 26 augusti

Under Regattan kappseglar studenterna över Nissan med farkoster som de byggt själva av allsköns återvinningsmaterial. Det är ett riktigt spektakel och en av Nollningens höjdpunkter. I Regattan deltar både Halmstad Studentkår, Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad.

Plats: Nissan vid Picassoparken.
Tid: 11.00–14.00

Regattan är ett evenemang i centrum för alla Halmstadbor. Var gärna med och heja fram farkosterna!

Projektet Halmstad hjärta Student

Projektet startade 2016 och är ett samarbete mellan Halmstad Studentkår, Halmstads kommun och Högskolan i Halmstad. De tre parterna verkar tillsammans för att förbättra studenters roll och situation genom en rad olika satsningar samt för att göra Halmstad till en bättre studentstad. Projektets fokusområden är karriär, studentinflytande samt hälsa och att må bra.

2019 utsågs Halmstad till ”Årets studentstad” av Sveriges förenade studentkårer – en standard studentkåren, kommunen och högskolan tillsammans strävar efter att upprätthålla.