• Halmstads webbplatser

Klart med ny ekonomidirektör i Halmstads kommun

Jens Otterdahl Holm blir ny ekonomidirektör i Halmstads kommun. Han har för närvarande samma roll i Varbergs kommun. Jens börjar sitt nya uppdrag i augusti och ersätter Jan Fritz som går i pension till sommaren.

Jens Otterdahl Holm har arbetat med ekonomi i Varbergs kommun sedan 2005 och har haft rollen som ekonomidirektör med det yttersta ansvaret för ekonomi- och upphandlingsfrågor sedan 2020.

– Halmstads vilja till utveckling lockar mig. Det är också en större kommun med bredare verksamhet i förvaltningar och bolag. Jag ser fram emot att kunna bidra till Halmstads utveckling tillsammans med nya kollegor, säger Jens Otterdahl Holm

Jens har lång erfarenhet av arbete med ekonomi i offentlig sektor. Han har också koppling till Halmstad där han utbildade sig till civilekonom på Högskolan i Halmstad. I Varberg har han bland annat arbetat med kommunikationen om kommunens ekonomi för att nå ökad förståelse hos såväl politiker som medarbetare och invånare.

I rollen i Halmstad ingår att leda ekonomi- och upphandlingsavdelningen på kommunledningsförvaltningen samt leda och samordna arbetet med ekonomi och upphandling i hela kommunkoncernen ihop med ansvariga på förvaltningar och bolag.

– Jag ser mycket fram emot att välkomna Jens Otterdahl Holm. Han har gedigen erfarenhet av att leda och utveckla arbetet med ekonomi- och upphandling i en kommunkoncern, säger Mattias Rossköld, kommundirektör.

Jens Otterdahl Holm tillträder tjänsten i Halmstad den 19 augusti 2024.