• Halmstads webbplatser

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inte är aktuell längre.

Kattegattselever frågar ut ledande EU-politiker

Den 31 mars kommer elever vid fyra gymnasieskolor från bland annat Kattegattsgymnasiet att träffa EU-minstern samt europaparlamentariker, i en webbsänd frågestund.

Eleverna vid Kattegattgymnasiet i Halmstad och Aranäsgymnasiet i Kungsbacka samt Finnvedens gymnasium i Värnamo, Holavedsgymnasiet i Tranås, har möjlighet under två timmar ställa frågor direkt till EU-minister Hans Dahlgren samt europaparlamentarikern Jytte Guteland (S).

Detta är en del i Europa Direkt Halland och Europa Direkt Jönköpings läns gemensammaa satsning. Den har inspirerats av Europaparlamentets kontor i Sveriges digitala EU-skolturné.

Den Europeiska Gröna Given, är fokus för dagen. EU-länderna har som mål att bli klimatneutrala senast 2050 och EU ska stå i fronten för den globala kampen mot klimatförändringarna, allt i linje med Parisavtalet.

Den europeiska gröna given är ett prioriterat område för Ursula von der Leyen som har utryckt sig att; “Kostnaden för omställningen blir hög, men kostnaden för att inte göra något alls blir mycket högre.” EU:s ledare har enats om att 30 procent av de totala utgifterna från EU:s budget för 2021–2027 och Next Generation EU ska inriktas på klimatrelaterade projekt.

Hur ser nästa generation, våra unga, på satsningarna? Vilka frågor och tankar har de unga kring klimat- och EU-frågorna?

Välkommen att vara med och lyssna!

Dag och tid: onsdag 31 mars 2021, kl. 13.00–15.00

Plats: https://www.youtube.com/watch?v=Iv_7eBKZ-cI Länk till annan webbplats.